Vroeger was alles beter!

Vroeger, toen regenbogen nog zwart wit waren, je nog een snoepje kon kopen voor één cent bij de kruidenier en je bij de buren voor het raam televisie kon kijken, toen was alles beter jongen!

Vroeger was zeker niet alles beter, vroeger was alles cliché, eigenlijk zijn alle oude mensen cliché, ben ik over 50 jaar ook cliché? oh mijn god…

“Hoi ik ben Freek, 14 jaar oud en de muziek van vandaag is echt poep”
Ga voor de grap eens naar YouTube en zoek een filmpje op van een willekeurige “klassieker” van vroegah, een smells like team spirit, een Thrillertje of misschien zelfs een Waterloo. De reacties staan vol met “Born in the wrong generation”, vroeger (toen ik nog in de balzak van mijn vader zat) was de muziek zóóóó veel beter, vandaag de dag hebben wij alleen maar Nicki Minaj en Justin Bieber!

Hey Freek, hier een fun fact: Er bestaan momenteel duizenden bands die muziek maken en jij hebt ze nog lang niet allemaal geluisterd! Er worden nog steeds een heleboel rockmuziek meesterwerkjes op de wereld gezet (Denk: Arctic Monkeys, Foo Fighters en velen die niet bekend zijn) alleen jij doet gewoon niet de moeite ze te vinden. Ik snap dat jij de muziek “van de radio” dikke vette K.U.T. vindt, ik ben er zelf ook geen fan van. Maar weet je Freekie-boy, in de tijd van Nirvana waren er ook een heleboel mensen die vonden dat die Kurt Cobain maar eens zichzelf van kant moest maken (awkward), zoals sommige “coole” kids dat nog steeds roepen over Justin Bieber.

De muziek van vroeger is helemaal niet beter, het zit allemaal in je hoofd.

guitar-hero-nirvana.jpg

 

“Wat is er mis met de wereld van vandaag?”
niks meer of minder dan altijd! Na de terroristische aanslag in Parijs mag ik weer overal lezen hoe erg het wel niet de verkeerde kant op gaat met de wereld, deze keer is het ECHT zo ver, bla bla bla.

Ik kan daar niet helemaal goed inkomen…er is ALTIJD wel iets aan de hand in de wereld, een gigantisch drama, we gaan allemaal dood…en toch zijn we er nog…huh?

Ik vertelde aan mijn lieve moeder dat onze “wereld vol oorlog” minder slachtoffers door geweld telt dan OOIT te voren!(zie: afbeelding) De enige vormen van “oorlog” die momenteel woekeren zijn kleine lokale burgeroorlogen terwijl 7o jaar geleden landen nog atoombommen op elkaar aan het gooien waren.

Pinker.jpg

De aanslagen in Parijs zijn zogenaamd zó nieuw, dit hebben wij nog nooit eerder meegemaakt en verdomme wat komt dit dichtbij! Iedereen moet bang zijn! Hadden wij niet heel lang geleden de aanslag op Theo van Gogh en ik weet niet of jullie dit nog heeeel vaag iets zegt maar uhm… 9/11?

Vroeger was het helemaal niet “rustiger” in de wereld, het zit allemaal in je hoofd.

“De jongere generatie is een slechte generatie”
Ik zag laatst een jongen van 10 jaar met een Ipad, een iphone 6 en een Knolpower sweater. Toen ik zo oud was ging ik naar buiten om te voetballen met mijn vrienden! Deze generatie is “fucked up”!!!

Iedere oudere generatie vindt zijn eigen generatie het tofst, dat is gewoon een dingetje. In de tijd dat kinderen van 10 buiten aan het voetballen waren zeiden hun ouders weer “toen ik 10 was zat ik thuis en las ik een goed boek, deze generatie is niet-mieters”. De “goede-boek-lezers” hadden op hun beurt weer ouders die druk bezig waren met vrouwen onderdrukken en getinte mensen slaan met een zweep…of whatever ze in die tijd allemaal deden… good ‘ol days!

Dat is PRECIES waarom opa’s en oma’s zeggen dat “vroeger alles beter was” terwijl zij zelf tientallen kilometers moesten lopen om bevroren bloembollen te eten, klinkt leuk oma! En geloof mij, als jij en ik oude opa’s en oma’s zijn zullen wij luidkeels schreeuwen dat vroeger alles beter was.

Einde
Ik heb al een tijdje geen blogs geüpload en om het af te maken is deze blog ook nog eens heel erg kort, waarom?!

Johnny-cash-middle-finger-poster-317.jpg

Vroeger was alles beter, daarom.

———————————————
►Lees meer blogs op: https://nietrickbroers.wordpress.com/
►YouTube: https://www.youtube.com/user/SerpentGameplay
►Twitter: https://twitter.com/NietRickBroers
►Instagram: https://instagram.com/welrickbroers
►Facebook: https://www.facebook.com/NietRickBroers
►Zakelijke Email: WelRickBroers@gmail.com

 

 

 

 

 

Advertenties

16 gedachtes over “Vroeger was alles beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s