15 redenen waarom vegetariërs door en door goeie mensen zijn.

Ik kwam net op Facebook een “artikel” tegen, dan weet je eigenlijk al dat het kut is, maar dat eventjes terzijde. Het artikel droeg vol trots de naam “Leven en laten leven! 15 redenen waarom vegetariërs door en door goeie mensen zijn”.

LET OP: Ik heb géén problemen met vegetariërs (mensen in de reacties vinden van wel), alleen sommige planteneters doen alsof zij een soort helden zijn omdat ze geen vlees eten, waarom?

Ik vind dit nummertje erg toepasselijk! https://www.youtube.com/watch?v=Ech4ZXaicKo

Vegetariërs  zijn mensen die 1. geen vlees eten en 2. Daar graag héél héél tof over doen, dit is direct terug te zien aan de populairiteit van artikelen zoals “Leven en laten leven! 15 redenen waarom vegetariërs door en door goeie mensen zijn”, wat een kut artikel is het, ugh…

Omdat ik om 1:10 op een zondagavond (of maandagmorgen voor de mensen die zó zijn) geen ene flikker te doen heb ga ik het artikel argument voor argument uit elkaar slopen. Misschien is het wel eventjes handig als JIJ (de lezer) eventjes dat KAK artikel gaat lezen, dan zitten wij op één lijn! http://m.newsmonkey.be/article/55235

1- “Ze stellen het leven van dieren gelijk aan het leven van mensen”
Want dieren hebben ook recht op leven.

Wat sommige (!) vegetariërs niet snappen is het simpele concept van vraag en aanbod. Mensen die vlees eten toveren niet allemaal kippen uit een hoge hoed om die dan hardcore te slachten. Die kippen bestaan OMDAT wij ze willen eten, als je geen vlees eet zal er voor jou geen kippetje worden doodgemaakt, maar er zal er ook nooit een worden geboren, wie “geeft” er nu echt leven? Dit is exact de reden waarom er maar een paar duizend tijgers in de wereld zijn en miljoenen kippen, wij eten geen tijgers… snap je het nu wel? waarschijnlijk niet, whatever…

2- “Wat betekent dat ze voor BEIDEN door het vuur gaan”
Helden! (Lees: ze houden van dieren en doen alles voor ze)

Als je als vegetariër wél muggen, spinnen en ratten dood maakt maar géén bacon op je cheeseburger wilt (eigenlijk wil je sowieso geen cheeseburger) ben je gigantisch hypocriet. Je houdt niet van ALLE dieren, alleen dieren die schattig zijn en weinig kwaad doen, door ze niet op te eten geef je ze niet meteen een gigantische berg liefde. Ik stop graag dode dieren in mijn mond (vlees) maar ik ben alsnog dol op mijn lieve hondje Dex en ik ben dol op het zachtjes martelen van muggen met mijn elektrische vliegenmepper. Het verschil is dat IK niet beweer een of andere dieren-Jezus te zijn, als je echt zó veel geeft om dieren ga je maar lekker 50% van je netto inkomen doneren aan een of ander raar dierenfonds, doei.

3- “Vegetariërs belasten de planeet minder”
En hebben dus R.E.S.P.E.C.T voor het milieu!

Ik heb sowieso geen R.E.S.P.E.C.T voor mensen die respect schrijven als R.E.S.P.E.C.T, verder is deze statement deels gewoon waar. Vlees produceren kost meer water en stoot meer CO2 uit dan plantjes uit de grond eten, maar water hebben wij in principe ZAT van en die CO2 uitstoot is minuscuul in vergelijking met gigantische kolencentrales die de stroom produceren waar de computer op loopt waarop dat stuk stront van een “artikel” op geschreven is. Deze statement is vergelijkbaar met “voetballers zijn beter voor het milieu dan tennissers want ze spelen op gras en bij tennis speelt men vaak op grind”. Oké Het is waar, maar het is geen argument dat de wereld op zijn kop zal zetten.

4- “Ze hebben een positieve invloed op anderen”
Omdat ze een poging doen om gezonder te eten: meer groenten!

Vegetarisch eten is geen keuze voor méér groenten, je kiest voor géén vlees en dan zit je inderdaad al snel vast aan groenten (saai). Ik vind het een beetje raar om te weigeren vlees te eten en dan te doen van “hey jongens, kijk mij! Ik eet vet veel groenten!”. Verder heb ik niet bepaald het gevoel dat je een “positieve invloed” hebt op anderen, je mag gewoon héél vaak mee naar hamburgertenten waar je niks wilt bestellen en dan mag je hele vriendengroep vervolgens mee naar dat ene plekje waar ze wél van die vegetarische troep verkopen, je bent gewoon een lul.

5. “Ze zijn fitter en hebben als bijgevolg méér energie om anderen te vertroetelen”
Hadden we al gezegd dat een vegetariër het IDEALE lief is?

vegetariërs doen altijd graag alsof vlees eten slecht voor je is terwijl ons lichaam door miljoenen jaren evolutie perfect ontworpen is om vlees én groenten te eten. Eventjes een leuk verhaaltje tussendoor:

Tijdens 4 VWO biologie hadden wij het over hoe dieren die alleen planten eten vaak meerdere magen hebben, dit omdat planten moeilijk te verteren zijn. Hierop vroeg een vegetarisch meisje uit mijn klas aan de leraar “Ik eet ook alleen maar planten, heb ik ook vier magen?”, ik denk dat ze eerder vier hersencellen had…

In ieder geval: Vlees eten is gezond! Geen vlees eten is zelfs ongezond, sommige voedingstoffen zijn bijna alleen maar te vinden in vlees en vis. Veel vegetariërs zitten zelfs aan de pillen om alsnog die vitaminen naar binnen te krijgen, maar natuurlijk joh…alleen maar plantjes eten is “gezond”…

6- “Ze ruiken sexy’er en dat maakt de wereld dan weer beter”
Jaja, we can smell the organic!

Hoezo ruiken vegetariërs lekkerder? Ik vind vlees HEERLIJK ruiken, maar omdat de schrijven van het artikel vlees niet lekker vindt ruiken stinken alle vleeseters, dat is een wereldwijd feit. Verder vind ik “we can smell the organic” wel heel sneu. You can helemaal niet smell the organic, zo werkt dat niet.

organisch bijv.naamw.Uitspraak:   [ɔrˈxanis] 1)voortgekomen uit iets levends Voorbeeld:   `organische mest`

DUS, vlees is óók 100% organic, I can smell the organic!

7- “Op restaurants wachten ze ‘geduldig’ tot de anderen eindelijk een keuze hebben gemaakt”
Zelf hebben ze uiteraard maar keuze tussen drie gerechten! 🙂

Op restaurants? Ik raad alle vegetariërs hartelijk uit om normaal te doen en lekker IN het restaurant te komen chillen.

Verder is “wachten” geen eigenschap die alleen vegetariërs hebben waardoor ze “door en door goeie mensen” zijn. Op dit punt in de lijst was de schrijfster duidelijk door alle originele ideeën heen. Het is best wel logisch dat als jij direct al weet wat je wilt bestellen omdat je amper keuze hebt (leuk man) je eventjes normaal doet en netjes wacht. Zelfs ik als a-sociaal troll schepsel weet dat netjes wachten een ding is…

8- “En ze vinden het oké als je eens wilt proeven van hun lekker gerechje”
Zolang er maar iets overblijft.

(op dit punt van het artikel is de schrijfster ieder besef voor normaal taalgebruik kwijtgeraakt, waarschijnlijk een onderdosis vitaminen en eiwitten die normale mensen gewoon lekker uit vlees halen.)

Hey vegetariërs jullie mogen ook best een hapje van mijn eten, maar dat willen jullie zelf niet! Verder is het best normaal om mensen te laten proeven van je eten, weeral iets dat helemaal niet relevant is in de discussie “vegetariërs zijn door en door goeie mensen”. Wat is het volgende argument? Vegetariërs delen gratis kookrecepten?

9- “Ze geven je zelfs (gratis) tips om de allerbeste vegetarische dingen te maken”
Ovenschotel DELUXE: kikkererwten + spinazie + zoete aardappel + bloemkool in saffraan. Hmmmm!

Iedereen weet dat mensen die vleeseters onmogelijk vegetarische recepten kunnen uitwisselen.

Waarom staat gratis eigenlijk tussen haakjes? Zijn er veel vegetariërs die geld vragen voor hun hartstikke smerige ovenschotels met kikkererwten, spinazie, zoete aardappel, bloemkool en saffraan?

10- “waardoor je weer een heleboel gerechten leer kennen om later mee uit te pakken”
Met tofu, avocado of linzen, great succes!

Dit is letterlijk het zelfde argument als argument 9.

Ze geven recepten DUS is het ook best logisch dat je recepten hebt toch?

Nummertje 10 is dus totaal geen “great succes”. Ik twijfel nog steeds een beetje of “great succes!” een Borat referentie is of dat de schrijfster oprecht “great succes” gebruikt wanneer er sprake is van een great succes.

11- Daarboven zijn ze ook nog eens échte levensgenieters en dus: aangenaam gezelschap.
Ideaal om mee rond te hangen!

Hoezo? Hoezo maakt het niet eten van een kip je een echte levensgenieter? Je hebt JUIST iets uit het leven waar je niet van geniet. Ik heb zomaar het gevoel dat de persoon die dit artikel heeft geschreven zichzelf redelijk leuk gezelschap vindt, good for you, great succes! I can smell the organic! En jemig meid wat heb jij toch een toffe gratis recepten!

12- “Ze hebben respect voor iedereen die andere keuzes maakt”
Of het nu om eten gaat of niet!

aldus de persoon die een heel artikel schrijft over hoe veel beter vegetariërs wel niet zijn… maarja aan de andere kant, ik ben druk bezig die persoon af te zeiken. Zullen we er gelijkspel van maken?

Oh en verder heeft dit wéér vrij weinig met vegetariërs te maken, dit artikel koppelt telkens willekeurige dingen aan het niet eten van vlees, OK.

13- “En zullen de vleeseters dus gerust laten en hun eigen leven laten ‘lijden’ “
Leven en laten leven! 🙂

Leiden* of is er bewust gekozen voor ‘lijden’ in de vorm van veel pijn en verdriet, want geloof mij: zo voel ik mij telkens weer na een goed middagje BBQen. Verder is dit gewoon argument 12, maar dan een stukje minder onduidelijk, duidelijk?

14- “Ze reageren trouwens ook altijd rustig op debiele opmerkingen van vleeslovers”
Of ze negeren ze koelbloedig.

+1 voor het woord “vleeslovers”. Verder is het best logisch rustig te reageren als de “debiele opmerking” een keiharde kern van waarheid bevat, dan kan je het misschien beter negeren! Rustig reageren is overigens geen reden waarom je “een door en door goed mens bent”, joh. Ik reageer NOOIT rustig en ik ben ook een door en door goed me- oh nee wacht.

15- “En ze zijn zélfs behulpzaam als iemand ziek wordt van een hamburger”
Vegetariërs to the rescue!

Super herkenbaar dit! Ik ben nooit ziek geweest van een hamburger voor zo ver ik weet, maar ik weet wél dat als het gebeurt er direct een complete squad van 1000+ vegetariërs voor mijn huis staan op mij te helpen, serieus… hoe de fuck verzin je deze argumenten?

Conclusie:
Lieve schrijfster van dit artikel, A.K.A. Mira Hoeven, jij zuigt penis (vlees). Ik zou het heel tof vinden als iemand die moeite zou willen doen dit artikel door te sturen naar lieve Mira, Mira is overigens een hele mooie naam… voor een kat.

Zo lang IK lekker wél vlees mag eten mag jij zo veel of weinig vlees eten als je zelf wilt. Het zou alleen wel fijn zijn als je geen dingen op internet gaat posten over hoe fucking goed jij wel niet bent en de rest van de wereld is gewoon kut. Oh fuck, dat is zo’n beetje een samenvatting van… tja, iedere blog die ik schrijf… NOU EN!

Dankjewel voor het lezen, groetjes thuis!

xxx Ricky “Vleeslover” Broers

p.s. We kunnen altijd verder ruziën in de reacties, ik reageer vaak!
———————————————
►Lees meer blogs op: https://nietrickbroers.wordpress.com/
►YouTube: https://www.youtube.com/user/SerpentGameplay
►Twitter: https://twitter.com/NietRickBroers
►Instagram: https://instagram.com/welrickbroers
►Facebook: https://www.facebook.com/NietRickBroers
►Zakelijke Email: WelRickBroers@gmail.com

Advertenties

107 gedachtes over “15 redenen waarom vegetariërs door en door goeie mensen zijn.

 1. Eigenlijk niet de moeite waard om er erg serieus op in te gaan, want : aandachtvragende emo. Maar een paar dingen vallen me wel op. Je schrijft op een negatieve manier alsof je je continue aangevallen voelt door iedereen.
  Daarnaast schrijf je op beledigende toon over mensen die je niet kent.
  Je kan jezelf afvragen waarom je dat doet en ook vooral wat het je verder brengt. Succes verder met je “blogs”

  Like

  1. Dit is oprecht de meest hypocriete reactie ooit. Je negatieve mening over de schrijfstijl van
   Rick Broers druk je uit in een reactie die de zelfde schrijfstijl bevat.

   1 ”je schrijft op een negatieve manier alsof je je continue aangevallen voelt door iedereen.”
   Als je je reactie begint met ” aandachtvragende emo” schrijf je ook op en negatieve manier, waarbij het best wel lijkt alsof je je aangevallen voelt .

   2 ”Daarnaast schrijf je op beledigende toon over mensen die je niet kent.”
   Nogmaals als je je reactie begint met ”aandachtvragende emo” is dit best wel een beledigende toon, En als je rick een beetje kent weet je dat hij geen emo is. Hij vraagt wel veel aandacht maar dat terzijde 😉 (serpentgameplay)

   3 ” Je kan jezelf afvragen waarom je dat doet en ook vooral wat het je verder brengt”
   Als je je mening zo formuleert kan je je ook afvragen wat je hiermee bereikt. Ik heb zelf wel heel erg gelachen om deze reactie en het artikel.

   veel succes met je leven allemaal

   Like

 2. Ik ga zo erg stuk om dit artikel (ook al is het overdreven!) en dan met name om deze zin: Daar graag héél héél tof over doen, dit is direct terug te zien aan de populairiteit van artikelen zoals “Leven en laten leven!

  Oja en ik ben trouwens wel vegetarier maar eigenlijk PESCOTARIER dus…wel vis

  Like

  1. Ik ben geen arrogante zeewierzijksnor, maar ik ben dan ook pescitariër dus dan is t oké om niet jezelf helemaal perfect te vinden maar Scheer niet alle vegetariërs over een kam

   Like

 3. Ik ben zelf 3 jaar vegetariër geweest en ga op mijn 18e (volgend jaar) weer beginnen, maar ben het alsnog hélemaal eens met dit artikel.

  13- “En zullen de vleeseters dus gerust laten en hun eigen leven laten ‘lijden’ “

  Deze hele bovenstaande zin is pure onzin. In de tijd dat ik vegetarisch at, en bij iemand ging eten moesten ze er altijd voor zorgen dat er eten voor mij was. Vaak aten ze dan zelf ook vegetarisch. Het gaat onbewust, maar vleeseters kunnen niet hun eigen leven ‘lijden’ met een vegetariër in de buurt.

  Like

 4. Zelf ben ik flexitariër. Ik eet 2 á 3 keer per week vlees en werk heel wat pakken vegetarische boterhamworst naar binnen. De grootste reden waarom ik dit doe is niet omdat ik zo tegen vlees eten ben, maar omdat ik een hyperactieve fijnproever ben. Oh enneh.. als ik toch wat dood dier naar binnen werk eet ik meestal biologisch. Ik heb liever geen plofkip op m’n bord.

  Like

 5. Rick, je hebt het weer voor elkaar gekregen…
  Oorlog! (en dan zeker op youtube!)

  Verder wil ik alle blaadjesverscheurende, met 4 magen ( + 4 hersencellen gratis!) kauwende dierenliefhebbers de groeten doen. ;P

  Like

 6. Hahahahaha, ik heb echt hardop gelachen van je artikel (en ik ben vegetariër. Dit is nodig om er bij te vermelden, want dat verklaart waarom ik zo’n goed mens ben, weet je wel.)

  Kusjes

  Liked by 1 persoon

  1. Oh, ik wil trouwens wel nog even lekker zeiken!

   Bij 1 zeg je dat vegetariërs het dier geen leven geven omdat het dier nooit geboren wordt omdat de vegetariërs het dier nooit zullen eten, maar dat is nou juist het punt! Ik vind dat er veel te veel dieren worden gefokt, en liever dat je dan niet geboren wordt, dan dat je in zo’n krap hokkie moet leven als toekomstig mensenvoer, toch?

   Verder lekker bloggie, Rick. Ga zo door, ik kijk stiekem vaker per week op je blog of er al een nieuwe online staat, want ik vind je blog echt het leukste concept wat je ooit hebt uitgevoerd!

   Like

   1. Hey Anne,

    maar als je het zo erg vind dat dieren in zo’n klein hokje zitten gedouwd,
    waarom kies je dan niet voor biologische vleesproducten?
    Die dieren hebben gewoon een goed leven gehad.

    Was er gewoon even benieuwd naar,
    x

    Like

   2. Kaneeltsje,

    Ik kan het eigenlijk vooral gewoon niet over mijn hart krijgen om een dier naar binnen te werken! Vind het een nare gedachte. Ik ben wel heel erg voor biologisch vlees!

    En daarnaast ben ik nooit echt een grote vleeseter geweest, heb het nooit echt geweldig lekker gevonden. Dus voor mij is het een makkie om zonder vlees te leven, dus waarom niet! 🙂

    X

    Like

 7. Echt een van je betere artikelen!
  Ik hou er echt van hoe jij mensen compleet de grond inboord!
  Dit geldt dus niet voor alle vegetariërs, maar voor fucking Mira.
  Denken jullie trouwens ook dat ze vegetariër is? Ik heb zo’n vaag voorgevoel…

  Ik hou dus echt niet van mensen die denken dat ze beter dan anderen zijn.
  Waarom kijk ik dan in hemelsnaam jou filmpjes?! xD

  Like

 8. Ik ben het volledige eens met Daniel Arends, Vegetariërs eten zelf het dier niet, maar al het voedsel van het dier waardoor het uiteidenlijk toch wel dood gaat maar dan echt SUPER langzaam

  Like

 9. en wat dacht je van de voedselketen een leeuw eet toch ook een antiloop daar is toch niks mis mee want het is de fucking natuur zo hord het gewoon maar als mensen het doen sis het zielig ookal staan wij zowat boven aan de keten wij zijn toch geen fucking rupsen onze tanden zijn zelfs gemaakt voor vlees

  Like

 10. Hallo Rick, ten eerste wil ik zeggen dat ik jouw video’s en humor heel erg waardeer. Maar waar ik vaak over struikel bij je rants over dingen waar je denk heel veel over te weten (dit kan best zo zijn, dat weet ik niet) een totaal eenzijdig en in mijn ogen een zeer verkeerd beeld geeft. Ik ben ongeveer 4 maanden geleden vegetariër geworden. Dit omdat ik ten zeerste geloof dat vlees geen enkel voordelig gevolg op je lichaam heeft (het verteerd moeilijk en langzaam, vlees doet er 3 uur over, peulvruchten en groenten 3 kwartier. Dit is overigens een van de vele voordelen die nu zo snel in me op kwam). Daarnaast heb ik toen ik vegetariër werd de documentaire earthlings en fork over knife gezien die mij over de drempel zetten om tot het besluit te komen niet meer een bijdrage te leveren aan het slachten van een levend wezen welke een bewustzijn heeft. Ik raad je aan om, wanneer je je over de kennis die je nu hebt heen durft te zetten en de echte kennis over het eten van dode dieren, vlees, op te doen en je open te stellen voor een totaal andere kijk op het eten van vlees te krijgen. ( sorry als deze zin niet helemaal klopt) ik wil je verder graag zeggen dat er NIKS in vlees en vis zit dat je niet uit andere dingen kunt halen. B12 worden het meest naar boven gehaald. B12 zit ook in dingen zoals melk, ei en veel vleesvervangers( dit zijn makkelijke voorbeelden die de meesten mensen waarschijnlijk in hun dagelijks leven al eten). Verder heb je het dit stukje over het feit dat vlees eters niet zo veel effect hebben op het milieu als dat er word gezegd. Ik ben geen milieudeskundigen en kreeg het gevoel dat wat ik hier ook over zou zeggen je het toch niet heel veel interesseert als ik hieropin ga en ik niet hou van met verkeerde feiten komen dus deze sla ik even over ( ik ben overigens van mening dat het wel degelijk uitmaakt of je water gebruikt voor koeien of voor mensen die het nodig hebben). Wel wilde ik een ander onderwerp in deze trant aansnijden namelijk het feit dat we op dit moment de wereld zouden kunnen voeden als je al de landbouw grond zou bebouwen met graan en dit inplaats van aan dieren te geven dit te geven aan de hongerige mensen over de hele wereld. Nou ben ik niet (heel) dom en begrijp ik ook dat dit een veel te idealistisch gedachte is maar ik denk dat het iets is wat zo veel efficiënter moet. Voor een kilo vlees is tussen de 5 en 10 kilo aan graan aan voer en 1500 liter aan water nodig. Ik kan toch niet de enige zijn die dit niet logisch vind klinken. Ik zou hier nog heel lang over door kunnen praten maar ik probeerde het toen ik hieraan begon kort te houden. Nu komt het voor mijgevoeligste stuk tot nu toe. Als iemand 4 maanden geleden aan mij had gevraagd waarom ik vegetariër ben geworden had ik als eerste reden gezegd dat het me gezonder leek. Nu ik in de afgelopen tijd zo veel informatie heb gevonden is mijn definitieve antwoord ethiek van het eten van vlees. Ik kan er niet meer bij hoe ik ooit vlees heb kunnen eten. Ik denk persoonlijk dat dit komt omdat we met z’n allen worden opgevoed met het idee dat vlees en het dier dat je in de wei ziet staan iets anders is. wanneer je eenmaal leert dat het niet een soort van magisch iets is wat zo maar ontstaat maar dat er voor je biefstukje een koe gedood moet worden eet je al zo lang vlees en is het een gewoonte geworden. Mensen veranderen hun gewoontes niet graag en houden van het goed praten van hun acties ( ik ben ook een mens en praat die van mij goed). Ik eet geen vlees omdat ik denk dat het verreweg van etisch is om een levend wezen dood te maken om er zelf te van profiteren. Het is een wezen welke een bewustzijn heeft, het kan denken(tot op zekere hoogte) het weet wie zijn moeder en vader zijn, het snapt pijn en voelt dit, het heeft emoties, heeft een zenuw stelsel waardoor het pijn voelt en wil niet dood. Een dier wil net zo graag leven als iedereen op deze aarde. En waarom zou een mens mogen beslissen welke doodgaat gewoon omdat wij elkaar kunnen begrijpen en de dieren niet. Gewoon om dat het ons niet kan vertellen dat het njet graag geboren wil worden, van zijn familie vandaan wil worden gehaald, een paar weken worden vetgemest in een hokje van een bij een om vervolgens te worden geslacht. Deze dieren weten wat er om ze heen gebeurt en ze lijden. En ik begrijp verder niet waarom je verschil zou maken tussen een hond en een varken. Het zijn beide wezens die je zelf niet met de hand zou willen doden maar wel voor je laat doen en het zo niet onder ogen te hoeven zien. Ik denk dat je onderhand wel begrijpt hoe veel er bij mij naar boven komt als ik een stuk lees zoals dit. Kijk van mij mag je vlees eten, alleen denk ik dat je eerst echt goed moet nadenken over wat je eet en waar je een bijdrage toe levert (nogmaals earthlings en forks over knifes is een aanrader). Als laatste ( denk ik) wil ik even zeggen dat de ramdebiel die dit stukje heeft geschreven even moet nagaan of ze naar school is gegaan ooit in haar leven en ze het de vegetariërs moeilijk maakt om een goede naam te krijgen. Ik bedoel hoe kapot slechte ben je als je bij 8 al begint met het letterlijk herhalen van argumenten. Ook denk ik Rick dat je het jezelf wel makkelijk hebt gemaakt qua artikel. Een artikel met makkelijker om te halen argumeten had je niet kunnen uitzoeken voor je zelf ;). Ik hoop dat je niet heel boos op me bent, en ik hoop dat je weet dat ik geen geweldig mens ben en vegetariër niet de hemel in wil prijzen maar gewoon niet graag zie dat iemand met zo een grote voorbeeld functie als jij hebt zo een eenzijdig beeld geeft. Ik denk dat er nog heel veel logischere voor- en nadelen bij hadden gekunt. Rick ik hou nog steeds van je en wil je graag de liefde verklaren hiermee maar je hebt me toch echt op een pijnlijke plek geraakt met dit in mijn ogen te eenzijdige artikel. Applaus voor diegene die dit heeft afgelezen.
  Grote kus om het goed te maken hopelijk
  Claartje (16)

  Like

  1. Claartje, dankje voor het applaus. Dieren/koeien hebben geen emoties, zij voelen niks als ze hun “vriendje” zien doodgaan.
   Vriendelijke groet
   Wouter (18)

   Like

   1. Hallo Wouter,
    Ik denk dat ik het verkeerd heb verwoord. Waar ik naar doelde is het moederlijk instinct. Wanneer een kalf wordt geboren wordt het zonder pardon meteen gescheiden van zijn/haar moeder. Dit heeft een kalf en de moeder wel door. Het weet wie zijn/haar moeder is en de moeder weet dat haar zojuist geboren kalf wordt af gepakt. Ik weet dat dieren niet dezelfde sociale verhoudingen hebben, maar een moederlijkinstinct en de wil om te leven hebben ze zeker wel.
    Een voorbeeld vaneen gescheiden moederkoe en kalf zie je in het filmpje met de titel ‘ Motherwell vies upset een calf taken away_undercover video_MFA ( wegens gebrek aan laptop kon ik geen linkje makkelijk kopiëren). Dit scheiden van moederkoe en kalf gebeurt naast in de vlees industrie ook veel in de melkindustrie waar ik overgers ook mijn vraagtekens bij zet. Zeker op de wijze hoe het nu in zijn werk gaat. Nogmaals sorry dat mijn stukje niet helemaal klopt en dat ik een beetje te enthausiast was waardoor er zeker fouten qua formulering in zullen zitten.
    Claartje

    Like

  2. Je vergeet een HEEL BELANGRIJK detail. Wat rick al zei, er zijn zo veel kippen, koeien en varkens OMDAT mensen ze eten. Verder leven de (meeste) dieren gewoon heel goed en hebben totaal geen pijnlijke dood! Ik snap wel dat sommige mensen geen vlees willen eten dat van dieren afkomt waarvan ze niet weten of ze wel goed hebben geleefd. Verder vlees is ZEKER wel goed voor je! Vooral vis is heel belangrijk voor je lichaam. het hele “vlees is ongezond” is kul. Je moet wel weten WAT voor vlees je eet!

   Like

   1. Beste Bartman,
    Mij scheelt het niet heel erg hoeveel kippen, koeien en varkens er zijn. Waar het mij om gaat is dat ik vind dat er ik geen dier welke hoe mooi het ook heeft geleefd wil doden omdat ík het wil opeten. Ookal heeft het dus een mooi leven en een fijne dood, ik wil niet iets eten wat heeft geleefd en het dood maken alleen om dat ik dan zelf een stukje vlees heb. Als een mooi leven en een fijne dood het doden van een dier voor jou goed praat vind ik het prima, als je maar nadenk over waar je een bijdrage toe levert en werkelijk hebt gezien hoe het er aan toegaat. Verder heb ik geen behoefte aan het leven van een extra kip om het vervolgens te doden. Ten slotte hebben we het punt van gezond of niet gezond, je mag het kul vinden en dat kan ook best zo zijn. Wat ik kan vertellen daar over is dat ik me op dit moment nog nooit zo goed in mijn lichaam heb gevoeld. Ik ben fitter en minder moe. Ik eet gevarieerdere en gezonder. Ik geloof met de bronnen die ik heb gevonden er (op dit moment) in dat vlees niet een postitieve invloed op je eetpatroon is en het het verteren van eten kan verslechteren. Ik ben overgers verreweg van een voedingsdeskundige en ik kan er later ook achter komen dat het minder erg is dan dat ik heb gelezen en daar sta ik ook voor open. De combinatie van het etnische aspect, de veranderingen sinds vegetariër worden en het feit dat ik veel informatie heb opgedaan over de industrie maakt mij een ( trotse) vegetariër.
    Claartje

    Like

  3. Claartje

   Ik ben zelf geen vegetariër maar ik blij dat er mensen zoals jij zijn die een normale mening kunnen vormen en onderbouwen . Het is inderdaad zo dat ook Rick (die ik toch vooral zie als een intelligent persoon) vaak wat eenzijdig uit de hoek kan komen. Ergens hoop ik dat hij dit alleen doet om te provoceren.
   Ik ben het alleen niet eens met een paar dingen. Zo heb mijn hele leven vlees gegeten maar ik heb nooit een verschil tussen een koe in de wei en een stuk vlees. Dit kan natuurlijk ook komen door mijn “fantastische” kennis van biologie voor noobs en algemene kennis.
   Ook snap ik niet waarom iets wat je sneller verteert per definitie gezonder zou zijn.
   Wel eet ik een paar per week geen vlees omdat beter voor het milieu is. Maar bij het sporten (ik sport veel ong. 4/5 keer per week) merk ik dat minder kracht heb als ik lang geen vlees heb gegeten maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

   PS
   Zouden ze alsjeblieft iedereen die zegt dat er als je geen vlees meer koopt er alsnog dieren voor je doodgegaan een spraakverbod willen geven. Wat een verschrikkelijk dom volk bestaat er op de wereld…

   Thijs

   Like

   1. Thijs,
    Dankjewel voor je reactie. Ik vind het heel fijn dat je hebt gelezen wat ik te zeggen had. Ik had het toen ik sprak over het verschil tussen een koe en het vlees op je bord vooral over hoe er word omgegaan bij kleine kinderen. Zij zien niet wat er nou eigenlijk op hun bord ligt. Ze groeien op met het idee dat het normaal is en als ze eenmaal doorhebben dat het de koe uit de wie is zit de gewoonte er al in. Ik haal persoonlijk mijn proteïnen vooral uit noten en peulvruchten en groentemannen sport ik niet om spiermassa op te bouwen maar vooral om conditie bij te houden.
    Ik respecteer het heel erg dat je een paar keer per week geen vlees eet te goede van het milieu.
    Claartje

    Like

  4. Ik weet heus wel wat er gebeurd met zo een dier. Ik heb zelf met eigen ogen een net gedode koe zien opensnijden en om eerlijk te zijn doet het mij vrij weinig omdat ik weet dat dat dier goed had geleeft en redelijk lang had geleefd (geloof het of niet)

   Ik respecteer het feit dat mensen vegetarisch zijn, maar ik wil ook dat jullie weten dat er niks ergs is aan vlees.
   Ik ken zelf iemand die vegetarisch is omdat ze gewoon alles moet uitkotsen wat van vlees is omdat ze er niet tegen kan dat het ooit een dier was. Ongeveer hetzelfde als dat sommige mensen niet tegen bloed kunnen, kon zij ziet tegen vlees. Dan snap ik natuurlijk dat diegene niet vlees eet

   Like

   1. Bartman, als jij snapt hoe de vlees industrie er aan toe gaat en je alsnog vlees wil eten is dat volkomen aan jou en ik respecteer je beslissing. Ik hoop gewoon dat er over na wordt gedacht. Ik ben zelf ( en ik hoop je kennis ook ) overigens niet vegetarisch maar een vegetariër.
    Claartje

    Like

  5. Hallo Claartje,

   Ik las zo eens je bericht en ik dacht als vlees eten een zeer oneffeciente manier is van eten. Waarom leven we dan niet op groente en peulvruchten. Uit een Duits onderzoek is gebleken dat mensen uiteindelijk verlangen naar vlees zijn en minder gezonde kinderen worden geboren. Maar de mening van jou is ook zeker waar een gebied in Canada is al volledig vegatirisch en leeft op groente en overige etenswaren (maar geen vlees.) Maar uiteindelijk als jij bijvoorbeeld geen kinderen hoeft hoef je ook zeker geen vlees te eten.

   Groeten Silvan (14)

   Like

   1. Hallo Anoniem,

    Ik vraag me af dat je weet dat je niet meer anoniem bent doordat je je naam en je leeftijd onder aan de recensie hebt geschreven.

    Groeten van Nando. (14)
    (Sorry ergerde me eraan :P)

    Like

  6. Beste Claartje,
   ik snap wat je met deze reactie wilt zeggen, maar sommige dingen die je hierin zegt (onder andere tegen wouter) zijn niet helemaal waar. ik begrijp dat er genoeg mensen zijn die er heilig van overtuigd zijn dat dieren ontwikkelde emoties hebben, maar ook denk ik dat jij deze overschat, omdat naar het voorbeeld dat jij gaf, een koe best begrijpt dat haar kalf dood is, dit maakt er echter niet bijzonder veel uit, zij heeft ongeveer een uur nodig om te rouwen en daarna denken ze nooit meer aan het kalf. p.s. ik wil je graag bedanken voor het applaus
   m.v.g. jesse

   Like

 11. Eigenlijk zijn vegentariërs ZO FUCKING SLECHT!! Ze eten geen vlees, dat wisten we wel! MAAR, omdat ze geen vlees eten betekend dat echt niet dat ze 1 koe minder gaan slachten, die wordt toch wel geslacht en als je het niet eet DAN GOOIEN ZE HET WEG EN HEB JE HET VLEES VAN EEN KOE VERSPILT DOOR HET NIET TE ETEN OMDAT JE EEN FUCKING VEGENTARIËR BENT EN JE HEBT DUS ALSNOG HET LEVEN VAN DIE KOE NIET GERED EN JE HEBT DAT DEEL VAN DE KOE OOK NOG EENS GEEN NUT GEGEVEN DOOR HET FUCKING NIET TE ETEN OMDAT JE EEN FUCKING SLECHTE VEGENTATIËR BENT! aan de andere kant zijn vegentariërs niet zo heel slecht want ze eten geen vlees en er is dus minder vraag naar vlees dus vlees wordt goedkoper! GA ZO DOOR VEGENTARIËRS, DAN KAN IK ELKE DAG VLEES ETEN!

  Like

  1. Dat er koeien worden geslacht en dan weggegooid worden klopt niet. Ja oké het gebeurd vast wel eens, dit gebeurd daarin tegen ook als er geen vegetariërs zijn (bijv. als het vlees over de datum is, of als er even geen vraag is naar dat soort vlees). Maar als vegetariërs het vlees niet willen eten is er ook minder vraag naar en wordt er dus ook minder geproduceerd.
   En het punt “‘Eigenlijk zijn vegentariërs ZO FUCKING SLECHT!!” is een ‘beetje’ agressief tegenover mensen die beslissen geen vlees te eten vanwege iets dat hun vind/geloven/weten.

   Like

  2. Hallo!

   Ik ben zelf vegetariër en ik snap zelf ook wel dat de dieren toch geslacht worden, maar er is geen grote database waar in staat wie vegetariër is en dat vlees komt gewoon in de winkels en andere mensen zullen het kopen, dus dat punt is van de wereld. Ook wil ik er zelf niet aan meedoen al dat vlees.

   Like

 12. Geen vlees eten is juist niet gezond.. ik heb een vriendin die vegatarisch is heeft vitamine B en ijzer enzo tekort (Ze heeft haaruitval, snel moe, wondjes in de mond) En het valt niet volledig op te lossen met pillen en injecties.
  Daarin tegen wel knap dat je dat als vegatarier er allemaal voor over hebt.

  Ik ga mijn biefstukje maar eens opeten, xox Niet Henk

  Like

  1. Deze voedings stoffe kan ze uit de juist groenten, peul vruchten en noten halen als ze er maar genoeg van eet. Gewoon je research doen en je vind vanzelf welke producten bv ijzerrijk zijn.

   Like

 13. Rick, ik denk dat Mira beter nooit meer kan schrijven. Ik vind deze argumenten echt slecht (niet die van jou die van Mira, dat je het weet ). Het lijkt net alsof vegetarische mensen alleen vegetarische recepten uit kunnen wisselen. Dat slaat gewoon nergens op, net als alle andere argumenten….. Zelf vind ik het geen probleem als je vegetarisch bent. Maar je kan dan niet zeggen dat je dan direct een goed mens bent. Toch?

  Like

 14. Wow… Gewoon wow. Ik heb een vriendin en die is vegetarisch zij is best aardig maar ze zegt dat
  Ze het zielig vind dat dieren geslacht worden maar vervolgens slaat ze een vlieg dood……..
  Ze is verder wel super lief hoor! Ps:Rick je bent erg goed in mensen afkraken 😎

  Like

 15. Vegetariërs zijn eigenlijk heel slecht voor het milieu. Als ze geen vlees meer eten zijn er dus ook meer koeien. En die koeien stoten dan CH4 uit. Hoe meer koeien hoe meer CH4.

  Like

  1. Onjuist. Als minder mensen vlees eten, zullen er minder koeien worden gefokt. De overgebleven koeien worden langzamerhand wel opgegeten door de vleeseters, en/of sterven aan ouderdom. Dan blijven er nog maar een paar over, wat dus juist uiteindelijk beter is voor het milieu!

   🙂

   Like

 16. Hey Rick, zou je het erg vinden als ik voor Nederlands bij wijze van voorbeeld dit betoog kopieer? Het wordt niet uitgegeven of iets in die richting maar ik denk ik vraag toch even toestemming. -Hajo

  Like

 17. Ik eet geen vlees want ik vind het niet lekker
  Oke kip is wel lekker
  En zalm ook
  Maar varkens koeien schapen en al het ander vlees vind ik niet lekker

  Dit is alles wat ik kwijt wilde
  En ik ben te lui voor punten want dan moet ik op 123 klikken en net heb ik alsnog op 123 geklikt en nu nog een keer
  Doei

  Like

 18. Ik ben zelf vegetariër, ik had erop gehoopt dat je met kut argumenten kwam en ik mijn verhaaltje kon vertellen.. Helaas heb je alleen maar een heel dom artikel goed afgezeikt én me heel hard laten laggen. Kut rick…
  Ik wil trouwens graag deze mevrouw even een applaus geven voor het feit dat ze nu vegetariërs een slechte naam geeft én zo ontzettend dom is👏🏼 kusjess

  Like

  1. Trouwens, ik kan het ook zó niet uitstaan als mensen zeggen; ‘ik hou van dieren’ en vervolgens een spin of mug doodslaan met het excuus dat die eng zijn.. Ughh echt rot op!

   Like

 19. ricky,
  ik ben het grotendeels met je eens. alleen je zet nummertje 3 wel heel makkelijk aan de kant. met het wereldvoedselvraagstuk en de groeiende wereldbevolking, is het vegetariër zijn zeker een voordeel. (sinds vlees 10x zoveel land nodig heeft als plantenvoer). de rest van de argumenten van deze ondergemiddeld domme planteneter heb je goed aan de kant gezet.

  groeten,
  een serpent die normaal nooit reageert op je video’s, maar ze wel altijd kijkt.

  Like

  1. Fantastisch Rick! Echt supergoed😂😂 Ik heb een goeie vriend die vegetarier is en die is gelukkig niet zo, maar je hebt van die mensen (meestal vrouwen, dat terzijde) echt zo doordrammen. Laten we hopen dat die zo weinig mogelijk nageslacht krijgen…

   Like

 20. Ik ben het echt helemaal met je eens Rick! En ook met veel meer van je blogs! Dit soort artikelen zijn zeer objectief en eenzijdig. In jouw blogs geef je de andere ook gewoon gelijk als diegene ook gelijk heeft. dat vind ik ook zo leuk aan jouw blogs! Rick, Rock on!

  Like

  1. Dit is echt een super haat op vegetariërs, zo zijn alle vegetariërs echt totaal niet. Rick wtf zo raak je echt al je fans kwijt. Hoezo doe je dit in Gods naam? Je doet echt alsof alle vegetariërs echt aanstellende kut mensen zijn. Dat jij het nou niet kan opbrengen om geen dieren te eten omdat je een laffe drol bent hoef je nog niet alle vegetariërs te veroordelen. Ik vindt je een hartstikke leuke laffe drol met veel humor daar niet van maar ik snap niet waarom je 10 procent van je fans zo graag wil afkeuren.

   Like

   1. Het is echt duidelijk dat je je er niet echt in hebt verdiept en gewoon de weetjes die je had (in een leeg hoofd gaan veel weetjes) tot iets negatiefs hebt omgezet. Omdat je blijkbaar boos bent op vegetariërs omdat zij iets kunnen wat jij niet kan. Doe alsjeblieft iets meer onderzoek voordat je wat gaat schrijven want jou stuk over het milieu en vegetariës zijn slaat echt helemaal nergens Op. (net zoals de rest btw) lieve Rick je bent een toffe gozer ik ben niet tegen jou maar wel tegen dit bericht ván jou.

    Groetjes,
    Romy

    Like

   2. P.s dat bericht op Facebook is ook crap hoor daar niet van vegetariërs zijn ook niet heilig ofzo maar ook geen duivels (ugum Rick) xxx

    Like

   3. Hoe bedoel, iets wat vegetariërs wel kunnen en rick niet? Hij heeft niks tegen vegetariërs, alleen tegen domme vegetariërs en domme mensen in het algemeen. En dit bericht van die vrouw is nou toevallig een perfect daarvan.

    En de feiten die hij vertelt zijn trouwens keihard waar. Deal with it

    Like

   4. Romy,
    hij heeft het niet over elke vegetariër hij heeft het over de schrijfster van dat artikel, dus hij zaait geen haat uit naar vegetariërs en omdat jij hem een laffe drol noemt omdat hij vlees eet (zoals de meeste mensen dat doen) ben jij de persoon die haat uitzaait naar iedereen die vlees eet
    en dat je in je andere reactie zegt dat hij een leeg hoofd heeft, omdat hij volgens jou weetjes tot iets negatiefs omzet slaat ook nergens op net zoals het “leuke” artikel die hij in deze blog behandelde.
    Dus ik zou graag dat jij je er meer in verdiept in plaats van Rick,
    Met “ugh” vriendelijke groet,
    Tijmen “facking” Bakker.

    Like

   5. nog sorry van mijn rage, want jou reactie was gewoon kut en had geen goed argument.
    nogmaals met vriendelijke groet,
    Tijmen Bakker

    Like

   6. beste anoniem,
    dit is volgens mij haat gericht naar vegetariërs, maar meer naar de slechte verwoording van/ het idee achter dit artikel. hierdoor beledigt rick geen van zijn kijkers (of mira moet een kijker zijn, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk), het enige wat in de blog gezegd is is hoe kut het geschreven artikel is.
    m.v.g. Jesse

    Like

   7. Hij doet het niet in Gods naam. Zie ‘Bad religion’
    (Nee ik ben niet serieus…)
    Wat is Gods naam eigenlijk?
    Heeft god een naam?
    OMG 1 MYSTERIE 100 VRAGEN DIT IS HET HUIS ANUBIS!!!!

    Like

 21. Het stukje (vegetariër) in mij is zojuist vet boos geworden, het stukje humor kon dit bericht wel waarderen, afgezien van het vlezige onderdeel
  P.ASS: Ben ik de enige vegetariër die 0 van de 15 kenmerken vertoont

  Like

  1. Dan ben je een normale vegetariër, helemaal niks mis mee! Eigen opvatting natuurlijk. Maar waar Rick op doelt is die doos die dat bericht heeft geplaatst, en dat zijn de vegetariërs die zichzelf buitenbeentjes vinden en dat zoveel mogelijk willen laten weten.

   Like

 22. DANK JE, Dit is waarom ik van je houd rick. Xxx nohomo.

  Het is grappig dat die schrijfster zegt dat vegetariërs aardig zijn en tegelijkertijd vleeseters voor gek zet. Logica dames en heren

  Like

 23. Argument 12/13 is echt de grootste onzin: de meeste vegetariërs die ik ken gedragen zich als felle atheïsten in een geloofdiscussie: je bent geïndoctrineerd door het vlees en nog niet verlicht tot het ware duurzame leven, continu kritiek hoe idioot het is om vlees te eten.

  Maar goed, ik wil niet generaliseren zoals Mira: er zijn vast genoeg vegetariërs die tolerant zijn en de keuzevrijheid respecteren

  Like

 24. Dit is wel 1 van je betere blogs rickie
  Heel grappig verwoord en ik zit hier stiekem in de ub te giechelen
  Als post-vegetarier geef ik dit wel +1
  Al is t artikel die je besprak wel zo facking dom dat ik me afvraag of we er wel zoveel aandacht aan zouden moeten besteden…
  Iig een lachertje waard hoor

  Like

 25. Helemaal mee eens dat dit soort artikelen echt onzin zijn. Als iemand die straight edge is zie ik dit soort artikelen ook te vaak. Laat iedereen gewoon eten/drinken waar hij/zij zin in heeft en boast je eigen ego niet zo

  xx(x) Greenblink41

  Like

   1. Wow, over Slechte artikelen gesproken. Met een fucking argument kun je dit hele artikel ontkrachten: Hitler was vegetarisch. Maar aangezien Mira zeer waarschijnlijk een vrouw is die fanatiek vegetarisch is en al even waarschijnlijk basis heeft gedaan, zal ze oneminded zijn en geen onderbouwing hebben. Niks tegen mensen die basis doen, jullie zijn gewoon niet zo slim. Xxx een serpentje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s