Rick + Boek = RickBoek

Ik heb hier en daar wat meegeschreven aan “1001 smoesjes”. Ik gok dat zo’n 150 smoesjes van mij komen? Toen ik aan het meeschrijven was dacht ik al: “Verdomme, ik ga zelf een boek schrijven!”. Dus bij deze: Verdomme, ik ga zelf een boek schrijven!

Nu is het probleem dat ik niet weet WAT voor een boek.

(Ik sta trouwens HEEL erg open voor kritiek, uiteindelijk zou het tof zijn als JIJ het boek zou lezen/kopen dus inbreng is meer dan welkom!!!)

Ik kan een boek vol schrijven met verhalen zoals in mijn blogs, ik zou zelfs al mijn blogs bij elkaar kunnen flikkeren en er één boek van maken, maar waarom zou iemand dat kopen als je ook gewoon de blogs GRATIS online kan lezen? Ik moet toegeven sommige idioten kopen ALLES wat maar een beetje in verband staat met youtube (mensen met een MAND t-shirt,voel je aangesproken).

Ik zou wel een boek over mijzelf kunnen schrijven maar ik voel mij nog eventjes niet interessant genoeg om dat te doen. Ik heb wél dusdanig veel rare dingen meegemaakt dat ik een boek zou kunnen schrijven getiteld “Rick’s Avonturen” maar als ik nou eventjes 30 jaar wacht en nog maar avonturen beleef kan ik een boek schrijven getiteld “De XXL Gameplay” ha-ha, Snap je? Het is een héél héél flauw Banjotown grapje…

Dan is mijn laatste keuze om gewoon keiharde fictie te schrijven, een verzonnen verhaal in een verzonnen wereld. Ik vrees alleen dat één verhaal van 500 bladzijden veel te ingewikkeld is voor iemand zonder ervaring in het schrijven van fictie. Ik heb nu 2 ideetjes in mijn hoofd en ik leg ze nu eventjes bij jullie neer! (meningen zijn meer dan welkom, welke zou jij lezen?)

Korte verhaaltjes:
Een boek van bijvoorbeeld 300 bladzijden met daar in 30x een verhaaltje van 10 bladzijden. Het fijne is dat als één verhaaltje kut is er nog 29 andere verhaaltjes zijn die wél leuk zijn. Ik ben bang dat als ik één boek schrijven en mensen het verhaal niet leuk vinden het boek direct zuigt. De korte verhaaltjes kunnen over van alles gaan, tijdreizen, tampondiefstal, een man met een fobie voor salades, mijn fanatasie is the limit!

Ik ben druk bezig met concepten voor korte verhalen uitdenken en het zou ook heel tof zijn als er wat concepten van kijkers tussen zitten zodat het “ons boek” wordt, dump gerust je suggesties in de reacties! De vuistregel is: Hoe raarder hoe beter!

Dit zijn een paar van de ideetjes die ik heb staan (ik wil niet alles spoilen):

-Een man wordt 300 jaar in de toekomst wakker en heeft gigantische zin in een sigaret, maar in de toekomst rookt er niemand meer.
-Een 12 jarig jongetje speelt veel call of duty, het leven was goed. Alles veranderde toen op één verschrikkelijke dag een andere jongen claimt seks gehad te hebben met zijn moeder, de hoofdpersoon maakt er zijn levensdoel van seks te hebben met de moeder van de online pestkop.
-Een politieagent met een passie voor hagelslag besluit van zijn hagelslag verslaving af te komen door over te stappen uit cocaïne dat hij uit de opslag van de politie steelt (en vervangt met hageslag, duh).

Redelijk artistiek:
Stiekem zou ik het best wel tof vinden als mijn boek ook meteen een klein kunstwerkje is, over 100 jaar sta ik op de boekenlijst voor Nederlands! Dit boek lijkt redelijk op de korte verhaaltjes maar er is één verschil! De verhaaltjes hebben exact de zelfde structuur. Het is een beetje moeilijk uit te leggen maar ik ga het proberen. Het 1e verhaal beschrijf hoe een jongeman netjes naar zijn werk gaat en thuis komt. Het 2e verhaal beschrijft de zelfde man die naar zijn werk gaat, maar nooit aankomt omdat de trein lijkt op thomas de trein, de man had lsd op. Het 3e verhaal beschrijft een vrouw die naar het zelfde werk gaat (dit weet je als lezer niet) en door het verhaal heen krijgt ze allemaal seksuele opmerkingen naar haar heeft geslingerd. Het 4e verhaal beschrijf een man die op weg naar zijn werk ging met zijn paard en opeens aan een kruis wordt opgehangen, achteraf blijkt de man Jezus Christus te zijn. Het 5e… je snapt het wel hé? (trouwens, dit zijn geen daadwerkelijke verhalen die ik heb verzonnen, OF TOCH WEL?!

Aan de ene kant lijkt het mij een té saai boek voor de gemiddelde lezer, maar ik denk dat ik er een hele creatieve wending aan kan geven, door de basis van het verhaal telkens heel sterk te veranderen (zoals dat de hoofdpersoon lsd op heeft). Verder is het leuk dat je steeds denkt te weten wat er gaat gebeuren (de trein naar het werk pakken) maar ik kan er zó een plottwist van maken door de hoofdpersoon voor de trein te laten springen, dat soort troep. Ik zou het lezen, dat maakt alvast één koper!

Uitgever:
Verder is het natuurlijk nog belangrijk een uitgever te zoeken, maar aangezien ik “High Class” ben zoeken de uitgevers maar verdomme naar mij! Nee maar serieus, ik heb via YouTube een klein “door zetje” een soort garantie dat sowieso een paar 100 mensen het boek gaan kopen. Uitgevers hebben dan veel meer vertrouwen in je werk of het nou goed is of niet… of dat nou goed is, weet ik niet.

Einde:
Ik ga denk nog een maandje heel goed denken, dan 100+ ideetjes op een hoop gooien, daar de leukste van uitkiezen en die proberen uit te werken, oh en ik moet ook nog een uitgever vinden, is iemand zijn vader toevallig uitgever?(moeders mogen ook)!

(Moge er serieuze interesse zijn, mijn email is WelRickBroers@Gmail.com, ik zal verder niet ingaan op niet-zakelijke mailtjes, die mogen naar andere mailadressen van moi)

Met vriendelijke Groettekes, Rickster!
Youtuber, Student, Gamer en toekomstig geniaal schrijver.

Advertenties

43 gedachtes over “Rick + Boek = RickBoek

 1. Beter laat dan nooit, maar ik heb toch geen goede ideeën meer.
  Ze bleken allemaal al verfilmd te zijn zonder mijn persoonlijke input. Helaas.

  Maar ik wilde toch even zeggen dat het me wel leuk lijkt als je jou ideeën uit werkt in een boek. Beide ideeën van een boek zijn goed, korte verhalen zijn altijd goed en ik denk dat als je die tweede optie goed uit kan werken dat echt heel leuk zou kunnen zijn.

  Ik lees je blog sinds vandaag, ik zie je wel eens op YouTube, en ik zou je boek waarschijnlijk kopen.

  Like

 2. rick je zij pas bij een tweet op twitter dat je een verhaal had dat het jongetje vast in de tijd zat maar dan zou je het gekopieerd hebben van de laatste aflevring van futerama.

  groet,
  een grote serpent

  Like

 3. Hey Ricky!

  Ik dacht direct aan dit verhaal (toen ik las hoe raarder hoe beter):
  Een jongen laat de kraan in de wc’s in school lopen en vervolgens stroomt hete land en daarna heel de wereld over. Daarna word de jongen wakker en verdrinkt hij. (misschien door zij plas of door een bloedneus of misschien wel door een overstroming van een kraan. Dat laat je aan de lezers over ;P)

  Ps: Ik zou zowiezo je boek kopen/ lezen !!

  Like

 4. Misschien over een kind dat zeer bang is voor poedersuiker. Hij leeft een vredig leven….Maar dan zal de wereld overheerst worden door suikerpoeder bomen en zal hij zijn angst moeten overwinnen. Anders.,… zal hij gewoon altijd bang zijn.

  Like

 5. ik heb een idee, de wereld is kapot, dood, weg. je zit in de ruimte met je aap jaques en je hebt een tijdmachine. je mag terug gaan in de tijd, om de wereld te redden. de rest kan je zelf bedenken!

  Like

  1. *zou
   Vergeet niet zelf aan je spelling en grammatica te werken 😉

   Maar ff zonder gekheid, hoewel Ricks Nederlands foutloos is, is het goed leesbaar en zorgen de fouten er niet voor dat het verhaal minder soepel loopt. Ricks wens om een literair wonder te worden kan hij beter uit zijn hoofd schrijven, maar een boek schrijven met zijn momentele vaardigheden zou wel moeten kunnen.

   Like

 6. Het idee van een boek is wel awesome, ik zou het sws kopen. Misschien is een concept van de film “11:14” cool, waarbij verschillende mensen met verschillende verhalen zijn. De verhalen kruisen en er zit eeb verband in de gebeurtenissen. Dat concept zou fucking vet zijn

  Like

  1. Rick’s eigen atheïstische bijbel…
   Misschien inderdaad een leuk idee! Met wat zijn opvattingen zijn over het leven en hoe hij vindt dat men zich zou moeten gedragen! Rick is wel een argumentatie genie, als t op argumenteren aankomt wint toch geen enkele yt’er t van hem dus ik zou er wat mee doen Rickert!

   Like

 7. Wat je ook kan doen is dat een jongen verslaafd is aan gamen en daar in zijn game wereld een “real life server maakt”, en dat als hij daar dood gaat gaat hij in het echt ook dood en moet hij in de “hemel/onderwereld” iets verzamelen waardoor hij weer kan respawnen!

  Ohja en ik zou je boekje kopen Rickkert

  Like

 8. Ik zal zeggen dat “redelijk artistiek” een heel leuk iets is voor een boek, ik snap wat je er mee bedoelt en het is echt een super tof idee, en niet veel mensen maken zulksoort boeken (denk ik) en dat maakt het extra leuk.
  Korte verhaaltjes zouden ook heel leuk zijn, maar mijn stem gaat toch uit voor redelijk artistiek

  Like

 9. Rick, je hebt ook ooit verteld over een wereld waarin de man dood gaat als hij aan het einde van de maand geen seks heeft gehad. Als je een boek zou maken met allemaal kleine verhaaltjes dan lijkt het mij super leuk als dat een van de verhaaltjes is.

  Like

 10. Deze 2 van jou idee”en lijken me erg leuk als e ze uitwekt
  -Een man wordt 300 jaar in de toekomst wakker en heeft gigantische zin in een sigaret, maar in de toekomst rookt er niemand meer.
  -Een 12 jarig jongetje speelt veel call of duty, het leven was goed. Alles veranderde toen op één verschrikkelijke dag een andere jongen claimt seks gehad te hebben met zijn moeder, de hoofdpersoon maakt er zijn levensdoel van seks te hebben met de moeder van de online pestkop.

  Like

 11. Gebruik alsjeblieft de onderwerpen uit je blogs voor de relaxen met rick video’s! Ik vind het heel tof om jouw mening in blogs te lezen en ik zou het ook erg tof vinden om jouw mening in aparte praatvideo’s te horen. Ik weet dat je vaak je mening geeft in andere video’s maar die zijn niet zo uitgebreid als de blogs. (Omdat je natuurlijk ondertussen een game speelt.) Daarbij heb je op Serpentgameplay een veel groter publiek en kunnen er meer discussies in de reacties ontstaan 🙂

  Liked by 1 persoon

 12. Leuk idee, maar dat wat je eerst zij met die blogs was ook wel leuk .
  Gwn een vers nieuw content aan korte verhalen, van jouw leven of van wat je vind.want altijd als ik jouw blogs lees doe ik dat altijd met een glimlach omdat jij er altijd zo’n leuke draai aan geeft ookal is het niet eens interessant. Of je meningen over iets wat je ook bij hey verhaal met de moraal ridder deedt, dat soort dingen zijn ook leuk omdat mensen dan weer over mee kunnen nadenken. Ps het maakt niet uit hoe je boek word hij is zoiezo wel geniaal
  Met vriendelijke groet: Sam

  Like

 13. Haii Rickje C:

  Ik zal zoiezo je boek kopen, want het klinkt nu al leuk 😀
  Allerlei kleine verhaaltjes samen bij elkaar stoppen lijkt me een best leuk idee voor een boek. En ik denk ook dat dit aan zal slaan, niet enkel bij je fans maar ook bij andere mensen.
  Ik hoop dat we over een tijdje een boek van (niet) de enige echte Rick Broers op de planken hebben!

  ~Adriana

  P.S. mocht je willen dat je lezers fouten verbeteren in je blog: Bij het kopje “-Redelijk artistiek:” staat op het einde “je snapt het wel hé? (trouwens, dit zijn geen daadwerkelijke verhalen die ik heb verzonnen, OF TOCH WEL?!” achter “wel?!” moet volgens mij nog een “)” hopelijk klink ik nu niet als een betweter haha ;P

  Doegggg, tot de volgende post 😀 *zwaait naar beeldscherm*

  Like

 14. Het lijkt me erg leuk om een boek te lezen over wat jij allemaal hebt meegemaakt en je mening verteld over dingen. Het voordeel is dat er makkelijk een deel 2 kan komen over een paar jaar! 😉

  Liked by 1 persoon

 15. Wow lijkt me echt een vet idee! Rick die een boek schrijft, klinkt goed! Terwijl ik dit las kwam mijn brein ook met een random verhaal die je mag gebruiken (als je wilt natuurlijk!)

  De bitchy schoonmoeder van een getrouwde man is net overleden, de man vertoont totaal geen medelijden met zijn vrouw en daarom komen er 2 feeën die hem bezoeken. Deze 2 feeën willen hem het verleden laten zien, met als doel de man te overtuigen dat het een goede vrouw was. Maar uiteindelijk was de schoonmoeder altijd al een bitch geweest en verdiende ze de dood. Einde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s