Schijt aan de Puber-Tijd

Iedereen bereikt ooit in zijn leven de puberteit, behalve als je het voor elkaar hebt gekregen vóór die tijd al dood te gaan, dan niet, jammer. In ieder geval: De puberteit, de tijd waarin het soort van gedoogd is om kut te doen tegen je ouders, je leraren en eigenlijk al je verantwoordelijkheden want “hij/zij is toch maar aan het puberen”. Verder is de puberteit HET perfect moment voor je eerste sigaretje(dat ronduit goor is), je eerste seksuele ervaring(niet ronduit goor, wel ronduit matig) en je eerste moordaanslag (ronduit fantastisch).

Kort samengevat, de puberteit is wel oké, je krijgt zakgeld van je ouders en je enige verantwoordelijkheid is een beetje presteren op school en geen heroïneverslaving ontwikkelen, oh en niemand bezwangeren voor bonuspunten!

Dat is letterlijk wat mijn vader ooit tegen mij zei “Als je vóór je twintigste niet verslaafd bent aan drugs en niemand onbedoeld zwanger maakt ben je goed bezig”, nouja niet letterlijk! Maar het leek er op! We waren druk bezig met de afwas doen, dan heb je natuurlijk véél meer aandacht voor de afwas, afwas is nice.

In deze blog wil ik wat leuke dingetjes uit mijn puberteit doornemen, waarom? Omdat ik geen leuker onderwerp voor een blog kon verzinnen, daarom.

Meisjes

Ik zou zó een complete blog kunnen schrijven genaamd “Rick, de hopeloze romanticus” en die blog gaat er zeker komen! Voor deze blog zal ik mij eventjes beperken tot mijn “eerste overwinning” als hopeloze 16 jarige jongen.

Toen ik in de brugklas zat (1E-Havo de gekste!!!) vroeg een oud klasgenootje aan mij door wie ik “ontgroend” was, ik had geen idee wat ontgroenen was. In eerste instantie wilde ik maar gewoon antwoorden met de naam van een goede vriend van mij uit de brugklas. Nu ik wél weet wat ontgroenen is vind ik het best tof dat ik dat niet heb gedaan.

In de tweede klas begonnen zowel ik als mijn klasgenootjes bezig te zijn met “de dames”. Allemaal mensen om je heen hebben wél al ooit gezoend met iemand van het andere geslacht en dan voel je toch een soort druk om het zelfde te doen, groepsdruk? Dat durf ik niet te zeggen eerder een “Fok, straks ben ik die ene loser die nog NIET met een meisje heeft gezoend druk”. Sommige vriendjes hadden met een meisje gezoend op vakantie, echter kwamen de verhalen niet verder dan een verzonnen naam en (soms) een foto van een meisje dat er net ietsje té goed uit zag (Ik ga nu als 20 jarige jongeman niet uitgebreid foto’s van 14 jarige meisjes beoordelen, sorry).

In de derde klas werd het niet beter… Ik besloot dat het een goed idee was een roze spencer te dragen, mijn haar tot over mijn schouders te laten groeien en de twitter naam “@MeidenMagneet” te claimen. Wonder boven wonder was @meidenmagneet eerder een soort @MeidenRepulsieSysteem. Er waren zeker wel meisjes die ik leuk vond en waar ik mee om ging, maar ik was gewoon té verlegen om er iets mee te doen. Dan denk je van “oh ze vindt mij vast niet leuk” en dan denkt dat meisje hetzelfde en dan gebeurt er dus he-le-maal NIKS!

Rond het begin van mijn 16de verjaardag was ik heel stoer samen met een meisje waar ik een pittig harde crush op had een fles zoete alcoholtroep (15%)  te drinken (dat mocht toen nog hé). Zij stelde voor om “flesje te draaien”, om de een of andere onmogelijk domme manier sloeg ik dat idee uit de lucht met een kreet die iets geweest moet zijn als “…uhm… huh?”. 4 jaar later besef ik mij dat als je met twee personen flesje draaien speelt de win kansen van het meisje zoenen 100% zijn (ik zou wiskunde moeten studeren!!!). In ieder geval: Ik ben een ongemakkelijk mannetje, heel ongemakkelijk.

Ondertussen was ik 16, had nog niet met een meisje gezoend én had per ongeluk afgewezen een leuk meisje te zoenen. Zo’n beetje mijn complete klas begon te denken dat ik op mannen viel (niks mis mee, alleen ik heb het meer op mensen met vagina’s).

Rond deze tijd begon ik ook met youtube en na een half jaartje had ik zo’n 300 kijkers, omdat het er redelijk weinig waren had ik ook een groot deel van mijn kijkers op skype. Uiteindelijk klikte het heel erg met een meisje en we besloten af te spreken. Ik zal de ongemakkelijke date kort samenvatten: We maakten een boswandeling, keken pippi langkaus en ik kreeg het voor elkaar mijn tong in haar keel te steken, nice. Hoe is het afgelopen met deze dame? We hebben daarna één keer bij haar thuis afgesproken (lang lang raar, redelijk goor verhaal) waarna zij beetje bij beetje het contact verbrak. Ik heb zomaar het gevoel alsof “mijn tong in je keel” nóg viezer is dan dat het klinkt.

Date

Ik heb in mijn puberjaartjes één date gehad, alleen was het uiteindelijk geen date. Een meisje uit mijn klas vroeg mij mee naar de film, het was een musical van Monty Python’s life of Brian maar dan weer een film? Whatever… Een belangrijk detail is dat de film in Schagen maar één keer zou draaien. Dus Rick, wat ging er mis? Hadden jullie de film gemist? Oh nee, het meisje besloot haar moeder óók mee te nemen want die wilde de film graag zien.We hebben er laatst nog samen hard om kunnen lachen… gelukkig.

Onzeker

qua onzekerheid was ik best een apart geval, aan de ene kant was ik die ene gozer die telkens door de meester heen praatte met zijn “semi-grappige opmerkingen” en aan de andere kant was ik die jongen in een roze spencer die zich op twitter @Meidenmagneet noemde. Ik weet dat het héél cliché is maar uiteindelijk heeft het maken van youtube video’s mij heel erg van die onzekerheid af geholpen. Het geeft zo’n goed gevoel om een filmpje te maken en dat 30 mensen, echte mensen de moeite namen te kijken (vaak ook één like en één reactie). Ik kan onzekere mensen 100% aanraden ook een youtube kanaal te beginnen, maar dat doen ze niet… waarom niet? Pesten…

Pesten

Ik had lelijk lang haar, ik had een raar brilletje (deze 2 dingen samen lieten mij lijken op een hipster lesbienne), ik had nog nooit een meisje gezoend én ik had een YouTube kanaal. Dagelijks werd er door de gangen naar mij geroepen “EUY SERPENTGAMEPLAY!”, dat boeide mij eigenlijk vrij weinig. Ik ben sowieso 100% gepest maar dat deed mij weinig, zo lang ik niet fysiek in elkaar word geslagen kan je mij voor alles uitmaken en het zal mij vrij weinig boeien. Fysiek geweld vind ik een stuk minder, vooral omdat ik er niet goed in ben. Ik denk serieus dat een 14 jarige vechtersbaasje mij goed in elkaar zou kunnen slaan.

Verder is het leuk om te vermelden dat de zelfde “Youtube haters” nu naar mij toe komen of ik eventjes een linkje van hun project (video, blog etc.) zou willen delen, há! Op het moment dat je kut video’s maakt en geen kijkers hebt ben je zielig en zodra je wél kijkers hebt zijn de zelfde video’s opeens cool, oké logisch!

Zakgeld

Toen ik nog een pubertje was kreeg ik zakgeld, jammer genoeg was het geen zak geld. Ik krijg 25 euro per maand om frikandelbroodjes en blikjes energy (van 30 eurocent) te kopen in de kleine pauze. Ondanks dat 25 euro voor mij nu een stuk minder waarde heeft mis ik wel die mooie tijden. De tijden waarin je aan je vrienden vroeg of je 30 cent mocht lenen voor een blikje energy omdat je zakgeld pas morgen overgemaakt werd, prachtig. Misschien is dé reden dat ik tot mijn 18e nooit heb gerookt wel de reden dat ik al mijn zakgeld al had uitgegeven aan frikandelbroodjes zodat er geen centjes over waren voor sigaretten…

Roken

Ik ben uiteindelijk begonnen met roken omdat ik op schoolreisje was met twee goede vrienden en wij een flinke dosis schijt hadden aan onze begeleiders. Wij kochten op een Duits pompstation (we waren op weg naar Genève) een doosje met perzik sigaren, die sigaren kosten echt geen drol, maar ze smaakten er wel naar…

Op het schooluitje lagen alle leerlingen om 10 uur netjes op bed en wij besloten uit bed te sluipen en het prachtige Genève te verkennen. In de stad wilde een getinte meneer in een steegje ons “good weed” verkopen, wij sloegen af. Uiteindelijk heb ik op die avond wel mijn eerste sigaretje genuttigd nadat ik met een paar biertjes in mijn blaas van een parkeergarage af aan het plassen was. Was het een lekker sigaretje? nee.

Verslaving

Aan cocaïne, sigaretten en matige seks ben ik als tiener (gelukkig) nooit verslaafd geweest. Ik was wél verslaafd aan het spelletje “Runescape”. Ik heb in totaal zo’n 200 dagen (24×200 uur) aan gameplay. Nu moet ik er wél bij zeggen dat ik niet 200 dagen lang voorovergebogen achter mijn computer zat. Meestal was ik lekker TV aan het kijken en klikte ik om de 5 minuutjes iets aan op mijn laptop zodat mijn account ingelogd bleef. Of ik verslaafd was aan dat spelletje? zekers! Ik weet nog hoe ik op mijn eigen verjaardag he-le-maal in de stress schoot omdat ik om 19:00 online MOEST zijn om mijn verjaardag te kunnen vieren met mijn Runescape vrienden. Uiteindelijk heb ik er zeker wel wat kleine ruzies overgehad met mijn ouders (zoals: Rick NU naar bed! Maar mam, ik moet dit ff afmaken!) maar uiteindelijk zijn ze er (denk ik) niet minder om van mij gaan houden (a). Toen ik eenmaal 16 werd was ik wel een beetje uitgekeken op Runescape en besloot een leven te zoeken.

Heel heel soms log ik nog eventjes in op mijn oude account “Macnoobers” en geniet van mijn 13 level 99’s skills. Ik heb he-le-maal niks aan deze levels maar ze hebben mij 200 dagen van mijn leven gekost dus ik ga er van genieten, verdomme!

Einde

Dus kindertjes, de puberteit is hartstikke leuk! Je piemel wordt groter en je interesse naar borsten neemt toe, wat wil je nog meer? Verder verwijs ik nog één keer door naar het advies van mijn vader: Maak niemand onbedoeld zwanger (voor de dames: ook niet jezelf) en ontwikkel geen drugsverslaving, veel succes!

Voor de mensen die dit lezen die al uit de puberteit zijn: is het allemaal een beetje gelukt? Bij mij ging het wel oké!

Groetjes,Rick xxx

Advertenties

28 gedachtes over “Schijt aan de Puber-Tijd

 1. Hat viel Spaß gemacht, jeder der Weine hat seinen ganz besonderen Reiz. Gewinner des Abends ist für mich der Domaine d’Eole. Etwas zurückhaltend, aber umso eleganter und verführerisch. Werden uns nun daran machen, den Rest der Flaschen zu leeren. Cheers!

  Like

 2. Als eerste, prachtige blog, Meneer MeidenMagneet.

  Ten tweede voel ik me wel een beetje thuis in je verhaal.
  Ik was dat joch dat in de 3e klas nogsteeds geen ene reet gegroeid was en in de 5e klas van havo eerlijk moest toegeven zich nog nooit geschoren te hebben. De semi-grappige opmerkingen zijn echt zo on-point aan mijn kant, dat ik de enige ben die er om kon lachen.

  Ik was altijd zo jaloers op die mensen die energy lusten, omdat het cool was. Ik had het geld, omdat ik vanaf mijn 14e moest werken van mn ouders, maar lustte geen koffie, energy drank, thee, of maar enig drinken met prik. Je snapt dat ik wel enigszins gepest werd door die redenen.

  Nu ben ik eindelijk 18 (en ik heb me al eens geschoren hoor guys, dont worry) en mag eindelijk flinke alcohols drinken. Nu is er een klein probleempje. Alcohols en mijn smaakpapilletjes zijn zegmaar flinke enemies. Gelukkig word dit op een HBO geaccepteerd door de meesten.

  Heer Rickie turbo, hartstikke bedankt voor wederom een prachtige blog, hopelijk heb je nog een lijstje van 10.000 onderwerpen om over te schrijven.

  xxx -J- (#nohomo)

  Like

 3. Als 16 jarig meisje in de puberteit.
  Ik heb sinds een half jaar mijn eerste vriend. Mensen kennen nu vaker mijn naam maar noemen me ook vaak ‘het vriendinnetje van…’ Dat is ook de enige reden waarom sommigen met me praten. We hebben gezoend (tongen in keelgaten), maar zijn ouders en broertje denken dat we het gedaan hebben (lang verhaal).
  Nooit een onvoldoende gemiddeld gestaan. Nooit gerookt of drugs gebruikt. Nooit een glas alcohol op. Ik ga nooit uit of naar feestjes. Allemaal omdat mijn ouders (vooral moeder) angstaanjagend, wantrouwend en onrealistisch zijn. (Moet je nagaan, mijn broer liep op zijn 15e al dronken op de kermis). Als ik veel op mijn kamer/thuis zit moet ik met mensen omgaan, maar als ik vaker naar vriendinnen of vriend ga ‘ben ik nooit eens thuis’.
  Maar ik krijg gratis geld dus mijn Pubertijd is wel chil denk ik…

  Like

 4. Dat moment dat je oude msn gesprekken aan het lezen bent en bijna alle meisjes met wie je aan het lullen was met je wilden afspreken.
  En dat je dat nooit hebt gedaan en je gehele middelbare schooltijd emo hebt lopen doen omdat meisjes nooit met je wilden afspreken.

  Like

 5. Had ik dit blog maar eerder kunnen lezen dan had ik mijn pubertijd helemaal anders gedaan. haha nee joke. Mijn pubertijd heb ik niet echt meegemaakt (gelukje voor mn ouders). mijn zusje daarentegen was enorm aan het puberen.

  Like

 6. Sommige dingen zou ik zo kunnen copy-pasten. Kan me in veel dingen vinden (onderwerpen meisjes, onzekerheid). Ach, het komt ooit wel weer een keer goed met me…

  Ik ben ooit blijven zitten en zit nu in klas 4 bij kinderen die 1 à 2 jaar jonger zijn. Dat verschil merk je ook. Ik voel me vaak ‘verder ontwikkeld’ en word niet altijd begrepen door mijn klasgenoten. Ik ben sowieso al iemand die nogal anders denkt. ‘Alternatief’ ben ik niet echt hoor, het enige rare trekje dat ik heb is het maken van Youtube video’s, iets waar ik ook vaak om word uitgelachen, al geeft het mij een heel fijn gevoel dat er eindelijk mensen naar je luisteren en je waarderen.

  Like

 7. Als ik terug kijk op mijn basisschooltijd kan ik me niet veel meer herinneren dan kinderen die me buitensloten, uitscholden en zelfs een groep 6 juf die me uitmaakte voor ”jankebalk”. Ik zit inmiddels in de 2e en voel me nog steeds heel erg anders. (Ik luister rock, draag veel zwart, ben stil en heb een andere humor dan de rest van mijn klas.) Kutleven. Maar zo zie je maar weer dat zelfs de meest onzekere mensen iets groots kunnen bereiken. Dankje Rick 🙂

  Like

 8. Ik ben die guy die een vriendin had en dr zowat had kunnen ballen in die relatie alleen boeide het me op dat niet… Zij wilde zelfs nog dr tong in mijn keel steken alleen hebben we dit nooit gedaan. Sterker nog, toen ze me op mn lippen kuste hield ik mijn lippen stijf op elkaar. Waarom? Geen idee! Als ik die kans nu had (nu ben ik 15 toen 12/13), dan had ik het zeker geaccepteerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s