Living in a Chaos

Toen ik klein was zag ik in het winkelcentrum zo’n eenpersoons band, een man die tegelijkertijd drums, gitaar en mondharmonica speelt en als het mee zit ook nog een triangel of tamboerijn. Die man leeft in een chaos, maar een bewuste chaos, een duidelijke chaos, ik ben die man.

https://www.youtube.com/watch?v=5pyKLGolf60 (Luister dit, is nice!)

Van sommige mensen heb ik het gevoel dat ze niets willen, dat vind ik raar, want ik wil tientallen dingen tegelijk. Je leeft maar één keer (YOLO), hoezo zou je dat ene leven willen besteden aan op de bank zitten?

Ik denk nu zo’n beetje iedere dag:

“Waarom heeft een dag maar 24 uur, ik wil nog zo veel doen vandaag”

En dat is oké.

Ondanks alle dingen die hier beneden staan sta ik bekend als “lui”, oké?

Ik vind het heerlijk om een bezige bij te zijn, het ene project is af en het andere was eigenlijk gister alweer begonnen. Het leek mij leuk om in deze blog wat te vertellen over wat ik zoal uitspook en hoeveel tijd daar wel niet in gaat zitten. Misschien inspireer ik wat mensen om zelf ook wat te ondernemen in plaats van de hele dag mijn blogs te lezen.

Studeren:

Studeren zou een complete subcategorie in het “ik wil alles tegelijk” kunnen zijn. Ik studeer momenteel scheikunde maar ik had ook heel graag marketing, rechten, Nederlands, social media of geschiedenis gestudeerd. Wat ik momenteel wil doen met mijn scheikunde diploma is ook nog maar eventjes de vraag. Ik wil graag op het lab staan en lekker onderzoek doen namens een bedrijf (als in: hey wij willen betere poepseks condooms, over een maand willen wij resultaten!) maar het lijkt mij ook fantastisch om als scheikunde leraar op een middelbare school of zelfs hoger onderwijs te werken.

Scheikunde is een studie met relatief veel contacturen. Ik maak best vaak dagen van 9 tot 5, dat lijkt misschien niet zo veel. besef je dat de heen en terugreis samen 4 uur is waardoor van 9 tot 5 van 7 tot 7 wordt, dat is een redelijk lang dagje.

Besef dan ook nog eens eventjes dat ik ook gewoon huiswerk moet maken dus boven die 12 uur op zit ik ook nog met mijn neus in de boeken of achter mijn computer labdata te verwerken…

Slapen:

Ik begin slapen steeds meer te zien als het verpesten van tijd, de tijd waarin ik slaap kan ik véél beter aan andere projecten besteden. In het weekend slaap ik redelijk veel voor mijn doen (8-10 uur) maar tijdens mijn schooldagen slaap ik meestal rond de 4-6 uur.

Na slapen en studie heb ik van mijn dag nog zo’n 6 uur (!!!) over voor “overige dingen”.

YouTube (Serpentgameplay):

Ah YouTube, mijn #1 hobby en toevallig ook mijn #1 baantje. Zodra ik uit school kom en mijn huiswerk is gedaan is mijn #1 prioriteit er voor zorgen dat de video’s van morgen op tijd online komen (dit faalt 90% van de tijd). Ondanks dat de video’s ongeknipt zijn en 15-20 minuten duren ben ik per video een stuk langer bezig dan je zou denken. Voordat ik ga opnemen moet ik in een “leuke” stemming zijn, anders zuigen de video’s, hard. Nouja… mijn video’s zuigen sowieso al, maar geloof me: ze kunnen nog harder zuigen!

Met YouTube ben ik per dag zeker zo’n 3 uur bezig en als ik een dagje vrij ben van school of weekend heb ben ik er vaak de hele dag mee bezig… gelukkig is het heel leuk om te doen! Het is natuurlijk ook handig dat ik er wat centjes bij verdien want anders zou ik óók nog een bijbaantje moeten nemen buiten mijn studie en YouTube om.

Stand-up Comedy:

Momenteel doe ik nog vrij weinig met stand-up comedy, ik schrijf af en toe wat leuke grappen op die in mijn hoofd opkomen maar ik ben nog weinig bezig met echte brainstormsessie’s. Ik wil eerst grappiger worden voordat ik grappig ga doen.

Gelukkig begin ik volgende week maandag met een workshop stand-up comedy van Roel C Verburg! 10 Maandagavonden lang ga ik 2.5 uur lang werken aan één stuk, iedere week voer ik het stuk op voor mijn mede workshoppers die mijn voorzien van keiharde verbeterpunten. Aan het einde van de 10 weken ga ik mijn “stukje” uitvoeren voor een volle zaal! Oh en het wordt opgenomen door de mensen van de workshop dus ik zal het optreden zeker weten online gooien op OnderNiveau!

Youtube (overige kanalen):

Mensen vraag mij vaak “wanneer weer een video op onderniveau/Serpentscience/Serpentyolo???”. Het is totaal NIET het geval dat ik niets wil doen met deze kanalen, maar ik heb een kleine regel voor mezelf: “Ik begin pas met video’s voor andere kanalen als de video’s op mijn eigen kanaal netjes online komen”. Serpentgameplay is waar alle kijkers zijn, serpentgameplay is waar mijn passie ligt. Ik wil er eerst voor zorgen dat bij serpentgameplay alles lekker loopt en DAN ga ik weer video’s maken voor mijn andere kanalen, tja… dat verklaart meteen waarom het daar niet bepaald aan het opschieten is.

Boekje: 

Ik had al maar dan 1000+ woorden geschreven over “mijn boek” dat ik heb besloten er een aparte blog over te schrijven. Deze blog staat over een paar daagjes online, no worries! 🙂

Vriendinnetje: 

Natuurlijk heb ik ook nog een heel lief vriendinnetje, Anna. Wanneer mijn mijn studie (en die van Anna) weer beginnen zullen wij minder tijd hebben om af te spreken dan in de vakantie. Waarschijnlijk spreken wij vooral in de weekenden af zoals wij dat ook vóór de vakantie deden. Oh en af en toe mag ik een nachtje komen logeren bij Anna in haar kamertje in Amsterdam :$ ❤

Blogs:

Ik weet niet of je dit al wist, maar ik schrijf ook blogs! Deze zijn te vinden op https://nietrickbroers.wordpress.com/ en ik denk dat je ze heel tof gaat vinden! Misschien zijn ze zelfs de moeite waard om te delen op Twitter? Nee, dat niet, natuurlijk.

De blogs kosten mij vrij weinig tijd uit mijn “vrije tijd” aangezien ik ze meestal schrijf in de trein richting school/huis. Het enige probleem is dat ik mijn laptoplader ben kwijtgeraakt, kut leven…

Livestreams:

Omdat alleen YouTube video’s over gaming niet genoeg is doe ik natuurlijk af en toe ook nog livestreams! De livestreams zijn eigenlijk vooral bedoeld voor mijn eigen vermaak. Sinds ik ben begonnen met YouTube game ik bijna NOOIT zonder daar slap bij te lullen, dus als ik zin heb om te gamen maar het is te laat om een video te maken (er willen hier mensen slapen) start ik een gezellige livestream!

Vrienden & Familie:

Die schijnen ook te bestaan, leuk.

(grappie, jullie zijn awesome <3)

Einde:

DUS ik onderneem een heleboel projecten tegelijk, maar het is heerlijk! Deze projecten kosten misschien AL mijn tijd maar waar moet ik mijn tijd anders aan besteden? de hele dag TV kijken? meh.

Ondanks alle dingen die hier boven staan sta ik bekend als “lui”, oké?

XXX Rickje

p.s. Serieus luister eventjes het nummer “living in a chaos” van the offspring! hehe 🙂

p.p.s. Oh en sorry dat deze blog redelijk “saai” is, het is een soort mislukt dagboek geworden… hopelijk vond je het alsnog een leuk stukje om te lezen! 🙂

Advertenties

10 gedachtes over “Living in a Chaos

 1. hey ricky,
  weer zo’n herkenbare blog, ik doe op dit moment ook zo’n 10 ”projecten” tegelijk, en houdt wel van deze levensstijl, mijn probleem is dat ik echt naar de tering ga als ik te weinig slaap, en ik heb soms te weinig tijd voor dingen en dan doe ik ze niet. (vaak vinden mensen dit niet zo leuk).

  btw, ❤ punkrock
  band suggestie: yellowcard

  Like

 2. Wow, ik word er helemaal opgejaagd van als ik alles zo onder elkaar zie. Dat van alles willen doen herken ik wel, alleen ben ik onwijs snel moe. Beetje jammer, maar met creatief denken kom je een heel eind. Zo verdeel ik mijn studiejaar in twee jaar. Ben ik langer bezig, maar kan ik ook andere dingen doen. Vind ik helemaal prima zo

  Liked by 1 persoon

 3. Oh man ik zou willen dat ik zo was. Ik heb het meest rustige leven ooit. Ik sta op, doe m’n dingen, ga naar school, doe daar m’n ding, ga naar huis en zet m’n laptop aan om verder te studeren. Zo zit ik in een sleur tot het weekend, dan is het chillen met mn matties en zoveel mogelijk slaap krijgen. Het voordeel is dat ik een sociale studie doe, waardoor ik m’n sociale contacten wel binnenkrijg. Je zou kunnen zeggen dat m’n leven kut is, maar ik vermaak me prima! ik weet waar ik aan toe ben, weet wat er gaan gebeuren en alles komt helemaal goed.

  Ondanks je eigen negatieve review een pracht blog. Keep on keeping on, Rickert!

  -kusjes-

  J

  Like

 4. Ik herken mezelf volledig in wat je zegt als je me een beetje volgt op twitter zie je ook dat mijn banner elke week veranderd puur omdat ik met 5000000000000 dingen tegelijk bezig ben Ik help momenteel kleine YT kanalen een setje in de rug geven, ik wil een internationale rechtzaak starten tegen spectrum stoornissen en je zouw het blog en dan het artikel over autsime van mij nogsteeds lezen :V niks gehoord maar dat ter zeide ik ben momenteel bezig een het enige nederlandse kanaal dat over minecraft developing gaat met wel goede kwaliteit aan het opzetten en nog veel meer dingen :F ik kan me ook vinden in wat je zegt met je banen als ik wat meer tijd had Wouw ik: filosoof, designer, marketeer ❤ , ook nogeens iets politieks aangezien we nog nooit een politicus hebben gehad met een peper in zijn kont, verder ben ik te leem voor hoofdeletters, punten, en goede spelling hier is de link van mijn twitter page het komt wat fanboy over maar het zouw een eer zijn als je me volgt 😀 https://twitter.com/Mirko_Gerrits

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s