Uitgaan is KUT!

NATUURLIJK de jongen die de hele dag achter zijn computer zit en nooit buiten komt heeft een (negatieve) mening over uitgaan!

Nouja… Ik kan je geen ongelijk geven. Ik schrijf zelfs dit bericht om 1:57 op een zaterdagavond (of zondagmorgen)

Ik ben Rick. Ik vind uitgaan KUT. OH! En ik ga heel mooi uitleggen waarom!

Terras
Ik heb he-le-maal NIKS tegen het terras, lekker een drankje doen met je vrienden! Het is alleen een beetje jammer dat je al snel bakken met geld kwijt bent voor drinken dat je ook gewoon bij de buurtsuper om de hoek had kunnen halen. Natuurlijk, ik ben een gierige zeikerd, maar dat maakt het niet minder waar!

De Kroeg
Ondanks de grote hoeveelheid 40+ers die naar sigaretten en bier stinken kan ik mij altijd goed vermaken in een kroeg. Vooral een beetje een “oude” kroeg waar ze de hele dag Andre Hazes draaien, dat heeft toch iets. Je hebt natuurlijk ook “Rock Cafés” waar je bier kan drinken met mensen die geen 40 zijn onder het genot van wat…tja Rock! Ik vraag mij nu af of er eigenlijk een verschil is tussen een café en een kroeg, ik gok toch de 40+ers.

Oeps
Ik schrijf een blog over hoe uitgaan KUT is en heb tot nu toe een redelijk positief verhaal verteld, is deze blog een flop? Nee! Het echte kwaad, onrecht, venijn zit hem in “da club” !

Da club
In “clubs” of hoe je die troep ook noemt is ALLES kutter dan buiten de club…en toch gaan mensen er heen?!

Het is té fucking druk om normaal te kunnen bewegen, homo erotisch langs andere mannen bewegen is de norm.

Keiharde muziek zorgt er voor dat je geen normaal gesprek kan hebben met je vrienden, de zelfde vrienden die je kwijt bent in de gigantische homo erotisch bewegende mensenmassa.

Het bier is nog steeds duur, ik dacht ik kaart het nog eventjes aan…

De muziek (die veel te hard staat) is ook nog eens KUT muziek. We leven in fucking 2015 en het is blijkbaar nog steeds normaal om “seks met die kale” of “gangnam style” te draaien, godverdomme.

De gigantische pijn aan je stem die je hebt na een avond lang in andermans oor schreeuwen.

De gigantische pijn aan je oor die je hebt na een avond lang mensen in je oor laten schreeuwen.

Voordelen van de club
Sommige mensen zullen als voordeel “andere mensen ontmoeten” noemen, naast je tong in hun keel steken zal het verder bij ontmoeten blijven want een normaal gesprek voeren doe je toch echt…niet in een club.

Je hebt natuurlijk ook mensen die dol zijn op dansen, oké jullie mogen van mij naar da club, maar ik wil niet mee… oké?

Voor sommige mensen zijn clubs de plek om een chick/toyboy te fixen om een relatie mee te krijgen. Ik heb zelf al een chick/toyboy en voel weinig behoefte er eentje te vinden in da club. ALS ik mijn vriendin zou ontmoeten in da club houdt zij vast van stappen en kan ik iedere keer mee en op de beat van “drank en drugs” hopen dat ik “dood en overleden” ben.

Uitgaan in Schagen
Ik moet er wel bij zeggen dat ik uitgaan extra kut vind omdat ik in een boerendorpje woon. Schagen heeft qua “uitgaan” een handvol leuke terrasjes die om 2 uur dicht zijn, 4 kroegen waarvan de meeste vol met oude mensen. Één “echte club” genaamd KDANZ (het is redelijk bekend in de omgeving) en een soort boeren zuipschuur genaamd “de gevel” of “het geveltje” (niet dat het iemand boeit).

Om 2 uur ’s Nachts gaat alles “dicht”, de terrasjes sluiten maar de clubs nog niet! Het zit zo dat je na 2 uur nergens meer IN mag maar het blijft wel open tot 6 uur, dit zorgt er voor dat al mijn vriendin voor 2 uur in de club willen zijn terwijl ik gewoon lekker aan het voorzitten ben met een biertje, het is heel irritant. Menig feestje eindigt om 1 uur want “we moeten uit voor het te laat is”. voor mij is het al te laat, ik ga naar huis.

Thuis voor de buis
Alle nadelen die ik noemde bij “da club” gaan NIET op voor gezellig thuis met wat vrienden drinken! Drank is goedkoop, je kiest je eigen muziek en je kan *tromgeroffel* een normaal gesprek voeren! (BONUS: er zijn geen homo exotische bewegingen richting de koelkast).

Ik snap echt niet hoe mensen liever uitgaan dan gewoon gezellig met vrienden thuis een feestje te bouwen. Tijdens het uitgaan steek je misschien je tong in iemand zijn keel of sla je een grote vent tegen de vloeg MAAR bij thuis drinken trek je de straten op mijn verkeersborden uit de grond te trekken en te praten over het leven!

Conclusie
Terras, Kroeg en Café jullie zijn oké (dat rijmt)

Da club is stom, thuis drinken is de bom!

Xx Rickje “Partyboy” Broers

-Einde!

P.s. Ik lees GRAAG jullie reacties op mijn blogs (ik ben dol op een discussie) oh en je kan mij “volgen” op wordpress dan krijg je een melding als ik een nieuwe blog heb!

Advertenties

34 gedachtes over “Uitgaan is KUT!

 1. Ik word echt blij van deze blog! Ik dacht namelijk echt dat ik de enige jongere ben die niet van uitgaan houd haha. Nu heb ik er ook wel m’n redenen voor. Ik woon in een gehucht met zo’n 1000 inwoners en maar 1 kroeg. Verder is er maar 1 club op het hele eiland (en nog een disco voor 13-16 jarigen), dus niet veel uitgaansmogelijkheden.
  Ook kan ik niet tegen drukte vanwege mijn PDD-nos (lichte vorm van autisme), in clubs zijn er namelijk kei veel mensen die ook nog eens heel dicht bij je komen, de muziek is veel te hard (en lelijk), te veel prikkels dus voor mij.
  Als laatste heb ik een hekel aan dronken mensen. Zelf drink ik niet omdat ik nog maar 17 ben (oke, sommigen drinken al vanaf hun 14e, maar toch) en ik heb er ook totaal geen behoefte aan.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben 15 en ik ben één keer mer mijn vriendinnen naar en club gegaan en het was VRESELIJK! (Mijn vriendinnen vonden het wel leuk, huh? Hoe dan?) ik haat dansen (je kan het geen dansen meer noemen maar meer springen) en die muziek zoals je al schreef ik was sirieus echt boos dat het zo hard stond omdat ik pijn aan mijn oren had, tja dan moet je ZELF maar oordopjes regelen als je niet voor de rest van je leven doof wil worden (regering doe er wat aan, oh kut de regering zijn een stelletje —- die niet na kunnen denken! Goed bezig NL!). Geef mij maar op de vrijdag avond een goede focking Serpentgameplay video.

  Like

  1. Waarom zou je zeggen dat de regering wat moet doen aan de luide muziek.
   Dit zou de sfeer helemaal wegnemen, ik hou er persoonlijk van om me ladderzat te drinken en er nog bij te scoren ook .
   Daarbij in café’s en kroegen draaien ze ook soms knalhard nederlandse liedjes dus regel zelf je shit en koop oordopjes .

   Like

 3. Rick het klopt dat drank in de kroeg/terras een stuk duurder is maar je betaalt ook voor goede service en de gezelligheid en de muziek, maar ik ben het wel met je eens dat je dan eigenlijk net zo goed bij iemand thuis kan afspreken. zelfs als je nieuwe vrienden zou willen maken of een leuk meisje/jongen wilt vinden kan je dat in plaats van daar voor naar de stad gaan ook gewoon een keer een gesprek met iemand beginnen in de trein ofzo. Want mijn ervaring is dat tegenwoordig heel veel mensen je al raar aan gaan kijken als je gewoon hoi zegt alsof dat iets heel geks is en tegen die mensen wil ik zeggen WTF man ik zeg gewoon hoi. Als je even niet in de stemming bent om te praten kan je dat gewoon zeggen dat is namelijk helemaal niet raar iedereen heeft wel eens dat hij/zij met rust word gelaten.

  het is niet heel duidelijk wat ik heb geschreven maar ik wou het gewoon even kwijt

  Like

 4. Niet heel sterk…
  Het is wel duidelijk dat je sinds de schoolparties niet meer kDanz in bent geweest. Ik hou zelf ook niet van de muziek die daar op je doorsnee zaterdagavond gedraaid wordt, maar wat jij hier beschrijft is simpelweg niet waar.

  Sowieso is kDanz niet een heel geweldige club, je zou eens naar Paradiso, de Melkweg of Panama moeten gaan wanneer daar een goed feest is. Sowieso is de hele sfeer en de ervaring echt compleet anders wanneer je naar een feest gaat met wat meer alternatieve muziek. (Denk bijvoorbeeld aan drum and bass)

  Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar weet wel waar je over praat voordat je er een vormt.

  Like

 5. Zozozo ik heb me weer uitstekend vermaakt Rick, hoe flik je dat steeds weer, toen ik een depressie had, omdat mijn vader overleed en mij oma zichzelf had opgehangen. toen hielp jij mij met lachen (op youtube dan) echt waar Rick je verdient een prijs. Als ik jou ooit in mijn leven kan ontmoeten had ik jou een knuffel gegeven omdat je dat verdient. Je bent mijn enige echte held. #nohomo maar toch xoxoxoxo. En als je dit hebt gelezen wil je me dan mailen dat zou ik heel erg warderen.

  Like

 6. En dan nog het ergste: Het einde van de avond/nacht. Iedereen is stomdronken, waardoor de helft kan niet meer fietsen en dus veranderd een half uurtje trappen in ruim een uur lopen, dan wel niet kruipen. Maar voor het zover is, moet je wel de mensen vinden die je bij je had, er zijn er namelijk vaak genoeg een aantal die onvindbaar zijn. Maar je had wel beloofd samen terug te fietsen, dus ontstaan er dan heuse zoekacties. Uiteindelijk leiden ze vaak tot niks want de mensen die je kwijt ben zijn er negen van de tien keer gewoon tussenuit genaaid. De een ligt bij zijn/haar scharrel in bed en twee andere hebben gewoon besloten om samen alvast terug te gaan, natuurlijk zonder iets te laten weten. Hooguit krijg je de volgende dag een WhatsAppje: “Oh ja, wij waren alvast naar huis gefietst.”
  Vooral leuk als je zelf half nuchter bent omdat je van bier over je nek gaat en mixdrankjes veel te duur zijn om dusdanig veel te drinken dat je dronken (of zelfs maar aangeschoten) wordt.

  Like

  1. Dit vind ik zelf juist een veel mooiste momenten van het uitgaan (na het indrinken). Verschil is wel dat ik zelf ook redelijk wat op heb.
   De verhalen die overblijven zijn het mooist zoals een vriend van mij die belde dat hij bij op de rotonde stond. Hier ging het al mis: Welke rotonde? Het kwam er op neer dat hij anderhalve kilometer verderop midden tussen de bosjes op de rotonde was gaan liggen. Nu ik het zo opschrijf is het een stuk minder grappig. Je had er bij moeten zijn.

   Like

 7. Wauw Rick,

  ik had niet verwacht dat je grappig kon zijn via lezen (en dat terwijl ik lezen ook nog niet eens
  leuk vind). Maar je hebt jezelf bewezen. echt geniaal wat je allemaal zegt en ik ben het eens over DA CLUBS. Nu ga ik snel de rest van de Blogs lezen!

  Like

  1. Maar bij lezen denk jij waarschijnlijk aan die klote boeken die je moet lezen voor Nederlands waar je een 3 voor haalt (zoals ik). Ik vind die boeken stom maar blogs of coole weetjes vind ik wel leuk om te lezen.

   Like

 8. Ik woon in Eindhoven zoals “Eindhoven de gekste”. Ik vind dat minder waar. Ik vind opstap gaan ook helemaal niet leuk en zoals jij al zei: “de zelfde vrienden die je kwijt bent in de gigantische homo erotisch bewegende mensenmassa”.
  Ik wil best opstap of naar een club maar dan wil ik wel bij mn vrienden blijven en gezellig dansen ofsow. Maar 10 van de 10 keer verdwijnen ze in de gigantische homo erotische bewegende mensenmassa, de 1 heeft een chick aan de lik en de ander probeert het maar is te druk met drinken en word namaten de avond steeds meer dronken.
  En dan heb je het einde, je bent met z’n 4e en 3 van de 4 wil naar huis want die eene heeft het gezellig en is dronken.
  Ik heb dan een hekel aan dronken mensen, maar bij je vrienden is het dan toch anders. Je duwt hem uit de club naar de fietsen, hij word boos omdat hij het gezellig heeft en de andere hebben het al gezien…
  Dan onstaat er gezeik en wat geruzie, maar toch gingen we naar huis.

  En met carnaval mag het wel van mij gek, want ik vier het toch niet 😉

  Like

  1. ik vind dronken willen worden best zielig, omdat ik het zie als een manier om blij te worden. Oftewel je bent zielig en kan niet op een andere manier blij worden.
   (reageer hierop ik hou van discussies ik word er blij van (zonder alcohol XD))

   Like

 9. Hallo Rick,

  Dit ben ik volledig met je eens, ik heb mijn uitgaanstijden binnen een maand weer opgegeven. Ik vond er echt NIETS aan, precies om deze redenen. Bij deze ben je een held dat je deze blog hebt geschreven, met de reden dat ik deze blog kan delen met iemand als hij/zij vraagt ‘hey ga jij niet uit ofzo?’.

  Daarnaast woon ik ook in zo’n klein krengendorp met nog geen 2.000 inwoners (1.860-1.870 om iets exacter te zijn). Er zijn exact 2 kroegen en 1 friettent. Die friettent mag geen bier verkopen en de kroegen zijn klein en drukbezet met oude dikke mensen waar je alsnog op homo erotische manier langs mag bewegen. Wat een prachtig leven in een mini truttendorp.

  Oke ik vind dit stuk al veel te lang. Gelukkig ben jij de professionele blogschrijver en ik niet. Ruspekt Rikkie Turboow. #MauroMoetBlijven

  Arivederchi

  J.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s